10 misstag du gör när du sminkar dig – som du måste sluta med direkt

Sminkpenslar
10 misstag du gör när du sminkar dig - Foto: Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Håller inte sminket hela dagen? Får du inte till ögonskuggan och lyckas du alltid få fel färg på din foundation? Det finns en hel del misstag vi gör när vi sminkar oss, som egentligen är så lätta att undvika.

1. Du tvättar inte dina sminkborstar

Borstarna kanske ser rena ut, men det är garanterat en synvilla. Tvätta dina borstar ofta! Tänk att du sminkar på dig bakterier och all smuts som finns i borstarna då kommer hamna på ditt ansikte. Inte fräscht!

2. Du använder bronzer i hela ansiktet

Är du den typen som tar bronzer i hela ditt ansikte så får du inte glömma bort att sminka även halsen och öronen, annars blir det en tydlig rand. Ett tips är att ta brun utan sol på kroppen och sedan piffa med bronzern i ansiktet. 

3. Du testar foundation på händerna

Att gå in i en affär och testa vilken nyans du ska ha genom att testa på din hand är inte rätt väg att gå. Våra händer har ofta inte samma färg som ansiktet, så tänk till en gång extra!

4. Du sover med smink

Gör det bara inte. Din hy behöver andas! 

5. Du applicerar concealern fel

Ta på foundation först, och sedan concealer där du behöver ljusa upp ytterligare. Istället för att applicera en liten klick på en mörk fläck under ögonen så testa att gör en uppåner-vänd triangel under ögonen och baka in din concealer.

6. Du glömmer primer när du bär ögonskugga

Undrar du varför din ögonskugga inte fäster? Det beror nog på att du inte har primer. Den gör att din skugga fastnar och håller, utan att kaka sig. Extra bra om du ska ha en glittrig lös skugga, då är primern ett måste!

Foto: Shutterstock

7. Du glömmer att sätta ditt smink

Det här är en lifesaver för alla oss som går och pudrar nästan dagligen. Använd settingsspray eller setting powder för att sätta ditt smink när du är klar. Tips är att använda setting powder direkt över din concealer. 

8. Du böjer dina fransar när mascaran är på

Det är inte skonsamt för dina fransar då de lätt kan gå av. Böj fransarna INNAN du tar på mascara!


9. Du använder gammalt smink

Visste du att smink kan bli gammalt? Om inte, kolla in utgångsdatumet på ditt smink snarast. 

10. Du använder fel primer

Att använda primer har blivit poppis den senaste tiden men det finns en liten detalj få av oss vet om. Du måste nämligen matcha din primer med din foundation. Använder du en vattenbaserad foundation så ska du inte använda en silikonbaserad primer. Du ska alltså matcha vattenbaserade produkter med varandra och sedan matcha silikonfoundation med silikonprimers. Kolla ingredienserna och matcha rätt!

Mer:

3 återfuktande ansiktsmasker du kan göra själv hemma

Gilla Modette på Facebook!