Vi har testat vilken foundation som är bäst – här är våra betyg

- Foto: Pixapay
Dela på Pinterest
Modettes chefredaktör Sara Lund har testat fem olika foundation i budgetpris för att se vilken som är bäst. Här är hennes betyg.

1. Viva la Diva, kostar cirka 120 kronor.

Det här är en foundation som är väldigt dryg, tjock och täckande. Det blir lätt kakigt då den är så pass tjock och torkar snabbt, men med lite primer i så blir resultatet bra. Den håller länge och ett riktigt plus på denna är att den är vegansk och finns i flera nyanser. Får 3 av 5 i betyg. 

2. Wet n Wild, kostar cirka 80 kronor.

Perfekt om du har oljig hy då den mattar ner rejält. Den är täckande men ger ditt ansikte en jämn bas. Skulle dock använda denna som en concealer istället för foundation, då den kan bli kakig i hela ansiktet. Minus är att den inte finns i flera nyanser. Får 2 av 5 i betyg. 

3. NYX, kostar cirka 30 kronor.

NYX Stay Matte. En budgetvariant som är fri från olja och vatten. Den ska ge en matt look men är ganska fet – så kan lätt bli kakig och lägga sig i linjer, något som går att ordna med ett matt puder. Den täcker medelbra och håller hela dagen med ett setting powder. Plus på denna är att den finns i över 15 nyanser! Får 4 av 5 i betyg. 

4. IsaDora, kostar cirka 170 kronor.

En foundation och concealer i ett som ska ge "fotofilter-effekt". Den är lätt att applicera och håller hela dagen. Täcker bra och håller vad den lovar. Fungerar även som endast concealer om ni köper en ljusare nyans Lite dyrare men denna är Modettes favorit och får 5 av 5 i betyg. 

5. Kicks, kostar cirka 150 kronor.

Kicks egna CC cream. Den ska jämna ut hudtonen och motverka rodnad och mörka fläckar. En perfekt foundation för dig som vill ha en naturlig look, då det knappt märks att du har foundation på dig. Den återfuktar och ger dig ett lyster. Perfekt att ha under en mer täckande foundation om du vill täcka rejält. Får 4 av 5 i betyg. 


Mer:

Här tipsar årets make up artist om sminket du inte får missa

Gilla Modette på Facebook!