Här är vårens hetaste sminktrender som du kommer vilja testa direkt

- Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Snart är det vår och sminktrenderna från våren 2018 ger och fjärilar i magen och vi vill testa allting på en gång.

2018 är redan inne på sin andra månad och våren närmar sig med stormsteg. Snart vaknar vi till fågelkvitter, går runt på torra gator och ser sådär vårhärliga ut som alla gör när solen börjar värma igen.

Cosmopolitan har samlat bilder från olika visningar för att smart göra en trendspaning inför våren 2018. Det finns vissa sminktrender som sticker ut lite extra, och vi vill verkligen testa allt på en gång. Det handlar om sotade ögon, glittrig ögonskugga, mörkare läppar och en touch av färg. 

1. Sotade ögon

Bildkälla: Instagram

Det första är sotade ögon, något vi sett flera modeller haft på catwalken den senaste tiden. Vi har även sett influencers som Kenza och Isabella Löwengrip bära upp looken. Det är sexigt, mystiskt och riktigt hett just nu.

2. Glittrig ögonskugga

Bildkälla: Instagram

Flera stora skönhetsmärken har lanserat ögonskuggor med glitter. Det är galet trendigt just nu och i vår kommer det bara explodera ännu mer. Här kan ni läsa om hur ni får till sminket utan att kladda och få glitter överallt. 

3. Ögonbrynslooken

Bildkälla: Instagram

Något som är riktigt hett just nu är att fokusera på ögonbrynen. Alltså göra en naturlig look utan smink på ögonen – och bara ögonbryn som är on point. För några veckor såg vi Nicole Falciani gå på röda mattan till ELLE-galan, helt utan smink.

4. En touch av färg

Bildkälla: Instagram

Våren 2018 handlar mycket om färger. Våga testa något nytt och experimentera med en klick färg. Kanske en annan färg på din eyeliner, ögonskugga, läppstift eller mascara.

5. En mörkare nyans av röd

Bildkälla: Instagram

Satsa på brun/rött läppstift i vår. Det är klassiskt och ger dig en trendig look på millisekunder. Vi har sett det på make up-artister, på catwalken och även i nya sminkkollektioner från stora märken.

Mer:

Här är Therese Lindgrens nya skönhetsmärke Indy Beauty – lanseras på söndag

Gilla Modette på Facebook!