5 kroppsdelar som din tatuering kommer blekas bort ifrån

- Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Det finns vissa kroppsdelar som är mer utsatta än andra när det kommer till tatueringar.

1. Handflatan

Huden på insidan av din hand är en av de kroppsdelar som du nöter allra mest på. Genom att komma i kontakt med andra händer, föremål eller tvål (som förhoppningsvis alla gör varje dag) så skavs din tatuering bort snabbare och bleknar fort.

2. På utsidan av handen

Dels på grund av samma orsak som ovan, men också för att bläcket har svårare att fästa i den tjocka huden som omger dina händer. Enligt Fredrik Glimskär, grundaren till tatueringssajten Inkbay, så kommer inte färgen bli särskilt bra den heller.

"Färgat bläck kommer inte bli så starkt och svart kommer inte bli lika djupt i färgen", säger Fredrik till Cosmopolitan.

3. På våra fötter

Eftersom vi inte lever barfota utan oftast använder strumpor och skor så sliter även det mycket på tatueringarna. Speciellt om du tatuerar dig under foten som du dessutom går på varje dag.

4. På våra armbågar

"Du böjer konstant dina armar. Vi lutar oss ofta på våra armbågar på jobbet mot skrivbord eller vanliga bord", säger Fredrik till Cosmopolitan.

5. Insidan av armen och vid armhålan

Ja, vi tror att ni har fattat grejen – för samma sak gäller även här. Detta är nämligen också områden som nöts mot kläder och kroppen i större utsträckning än andra kroppsdelar.

Se vilken tatueringstrend som alla kommer vilja ha här:

Mer:

Var på kroppen borde du tatuera dig egentligen? Få reda på svaret här!

8 mellan brösten tatueringar vi älskar!