Så fixar du långa och starka gel-naglar hemma utan UV-lampa

- Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Nu behöver du inte lägga flera hundralappar i månaden på att få salongssnygga naglar som inte flisar sig och går sönder. Så här gör du för att fixa långa, starka och snygga naglar hemma.

1. Klipp dem

Det är ingen idé att försöka rädda dina långa naglar om de är tunna och har börjat flisa sig. Börja om på ny kula och klipp av dem.

2. Fila toppen

När du klipper av nageln så blir det lätt små vassa "hack" i nageln som kan fastna i kläder eller annat som gör att nageln slits extra, går av eller blir svagare där. Fila därför försiktigt naglarna där du klippt. Använd gärna en fil i glas som håller länge och är extra skonsam.

Nagelfil i glas, H&M ca 40 kronor.

Foto: H&M

3. Fila till formen

Vill du ha spetsiga eller fyrkantig form så är det allra bästa att fila naglarna till den formen du vill ha istället för att klippa som du ser ovan.

4. Lacka naglarna med nagellacksförstärkning

Det här lacket från trind stärker dina naglar och behåller fukten i dem så de inte torkar ut. Applicera det här lacket dagligen i två veckor och därefter en gång i veckan alternativt varje vecka.

Nail repair natural, Trind ca 140 kronor.

Foto: Ellos

5. Måla dem med ett bättre gellack

Det är ingen bra idé att vara dumsnål nu. Du sparar tillräckligt på att inte gå till nagelsalongen så unna dig ett bra nagellack i din favoritfärg som håller länge och gör dina naglar starkare. Gärna ett lack med gel-effekt.

Nagellack med gel-effekt utan UV-lampa, Sally Hansen ca 130 kronor.

Foto: Lyko.se

6. Avsluta med ett topplack

Avsluta alltid med ett topplack. Det behåller både färgen, formen och gör att dina naglar blir starkare så att de inte går av.

Mer:

Här är allt du behöver för att fixa salongssnygga naglar hemma – för mindre än 500-spänn

Amelia är beroende akrylnaglar – så ser hennes riktiga naglar ut