Så får du en flawless hy – enligt Kim Kardashians make up-artist

- Foto: Instagram/kkwbeauty
Dela på Pinterest
Mario Dedivanovic började arbeta som make up artist när han var 17 år. Nu har han över fyra miljoner följare på Instagram och sminkar några av världens största kändisar.

Kim Kardashian make up-artist Mario Dedivanovic har över fyra miljoner följare på sin Instagram. Dagligen inspirerar han miljontals med sina beautyhacks, sminktrender och kändissminkningar. 

Mario började i branschen redan som 17-åring och han har varit Kim Kardashians make up-artist i över 10 år. Nu samarbetar han med flera stora skönhetsmärken och beautynördar världen över har stenkoll på vem han är.

Bildkälla: Instagram/makeupbymario

Brittiska ELLE har intervjuat Mario för att se vad han har och säga om sminktrender just nu och i år är det metallic som gäller, både på läppar och som highlighter.

Sedan nämner han även något som slår hål på alla tidigare regler och myter vi hört om concealer och foundation.

För tidigare har vi lärt oss att ta på concealer efter sin foundation, för att vi ska använda mindre av concealern och för att få ett mer täckande och matt resultat. 

Men Mario säger något helt annat. Han menar att vi ska tänka annorlunda om vi vill ha ett maxat och perfekt resultat.

Bildkälla: Instagram/makeupbymario

"För att uppnå ett perfekt resultat behöver vi ta tid att blandar in produkterna i ansiktet", säger han.

Han använder foundation i hela ansiktet som är i samma ton som ens hy, och tar concealer under ögonen för att täcka mörka ringar – alltså precis som de flesta av oss gör.

Men han börjar med concealer, innan han tar på foundation. 

"Jag brukar börja med Laura Mercier Flawless Fusion Ultra-Longwear Concealer under ögonen. Den täcker mörka ringar under ögonen perfekt och den spricker inte, och ger en blurrande effekt – vilket är nyckeln till att få hyn att se perfekt ut", säger han.

Bildkälla: Instagram/makeupbymario

Sedan blandar han in concealern under ögonen ordentligt, för att sedan gå på foundation. 

"Att även blanda in din foundation är viktigt, så jag föredrar att använda en beautyblender – det hjälper att få din foundation jämn och ger ett fantastiskt resultat. När det är klart så avslutar jag med att sätta sminket med Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder", säger han.

Så, enligt Mario Dedivanovic är det alltså concealer först som gäller – och sedan foundation. Det viktigaste är att blanda in både concealer och foundation ordentligt och låta de smälta in i hyn innan vi går vidare i sminkningen. Sedan avsluta allt med ett setting powder.

Värt att testa, eller hur? 

Gilla Modette på Facebook!