Här är skönhetsmissarna alla kommer göra i vår – som du borde undvika

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Nu går vi in i en ny era och det innebär en ny skönhetsrutin. Det finns dock några misstag som många gör så här års – men som du både kan och borde undvika.

1. Du slarvar med solskyddsfaktorn

Se till att din dagkräm eller ditt smink innehåller minst 20 spf, eller se till att köpa en solskydsfaktor till ansiktet. Om du planerar på att ligga ute och sola en hel dag borde du sikta på 50 spf i dina solskyddsprodukter. Du kommer få färg ändå, utan att skada din hud.

2. Du lägger pengarna på en dyr brun utan sol men skippar handsken

Kanske har du investerat i en bra brun utan sol som kostat några hundralappar, och därav snålat in på extra tillbehör som den där brun utan sol handsken. Big mistake. Om du lägger de där extra 60 kronorna på en bra handske så kommer det bli mycket lättare att applicera din brun utan sol och du kommer undvika jobbiga fläckar.

3. Du vill gå från brunett till blondin hemma

Vill du göra en drastisk förändring i håret så är det kanske bäst att ta det säkra före det osäkra och boka en tid hos frisören. Även om det svider i plånboken så kan det bli billigare i längden och mer skonsamt för ditt hår.

4. Du gör en fotmask alldeles för sent

Ni har säkert hört talas om dessa fotmasker som man bär på foten någon timme, som sedan gör att man fjällar av nästan exakt all hud och lämnar dina fötter babylena. Gör dock inte misstaget att använda den för sent utan kör masken redan nu. Annars finns det en risk att du får skinnflamsor från foten som syns när du bär skor med öppna hälar och tår...

Mer:

Vi har använt hårinpackning fel hela livet

Här är den största ögonbrynstrenden 2018 – enligt Browfelicia