Vill du undvika röda prickar vid rakning? Här är knepen

Rakning, intimrakning
Röda prickar vid rakning är vanligt. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att få röda prickar, eller så kallade "rakfinnar" vid intimrakning och rakning av benen är vanligt. Men det finns vissa knep att ta till, så du undviker det!

1. Duscha varmt

Ett knep att ta till är att raka dig sist av allt i duschen. För om du duschar varmt och låter din hud mjukna upp lite så kommer din hud bli lenare, och inte lika "stubbig", vilket gör att du slipper skära dig och få röda prickar. Tips är at skrubba benen lite innan du rakar också, för att lena upp ytterligare! 

2. Håll dig varm även efteråt

Efter att du har rakat dina ben så är din hud känsligare än vanligt. Om du då utsätter den för kyla direkt så kommer det synas och märkas. Försök håll dig varm efter en rakning så kommer du märka skillnad. Tips är att raka benen innan du går och lägger dig under täcket för att sova.

Foto: Unsplash

3. Undvik parfymerad hudlotion

Precis som vi skrev ovan så är huden känslig efter att du rakat den. Att då smörja in med en parfymerad hudlotion kan göra att du blir irriterad = får röda prickar och utslag. 

4. Byt ut din rakhyvel, ofta!

Det här är viktigare än du tror. Engångsrakhyvlar är inte alltid det bara alternativet, satsa istället på en bra rakhyvel där du kan byta ut rakbladen. 

5. Använd rakgel!

Det finns flera olika varianter du kan använda dig av. Men när det gäller intimrakning så kan vi starkt rekommendera RFSU:s gel och Löwengrips. De mjukar upp huden och gör det enklare att raka. Att sedan addera en gel efteråt som mjukar upp ytterligare är ett plus. 

1. RFSU:s produkter för intimrakning. 2. Löwengrips produkter för intimrakning

Mer:

Bäst i test: Här är brun utan sol-produkterna som verkligen fungerar

Gilla Modette på Facebook!