Vill du sluta använda foundation? Här är produkten som räddar dig

Naturlig sminkning på sommaren
Här är produkten du borde använda om du vill sminka dig men få lättare täckning. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är du trött på att sminka dig med foundation varje dag? Har du fått tillfällig solkysst hy och inte vill lägga pengar på en helt ny foundation i annan nyans? Här är räddningen för dig.

Nu när sommarhalvåret är här så är det flera av oss som gärna lägger vår foundation på hyllan. Vi får solkysst hy, vi vill låta hyn andas och vi vill kanske ha sådär mycket smink som annars.

Men, i samma stund som vi gärna vill lägga bort vår foundation så är det flera av oss som kämpar med att vilja täcka finnar, pormaskar eller annat – samtidigt som vi vill känna att hunden andas.

Så, hur gör man det egentligen?


Det finns en produkt som du faktiskt kan byta ut mot din foundation, men ändå få liknande resultat. Det handlar om så kallade "CC-creams".

CC står får Color Correct och är alltså en kräm som jämnar ut din hudton – utan att lägga sig som en heltäckande foundation. Den återfuktar, ger dig ett glow och täcker samtidigt dina finnar eller andra blämmor du vill dölja.

Det bästa av allt? Den smälter in i din hud på ett betydligt bättre sätt än en foundation. Så förändras din hudton under sommaren så är det inget problem, för en CC-produkt anpassar sig efter din nya ton.


1. Superdefense CC cream från Clinique. 2. Lumene CC color correcting cream 3. Kicks egna CC-cream (vår favorit!)

 Mer:

Så ser du pigg ut trots att du sovit alldeles för lite

Gilla Modette på Facebook!