Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Därför blir ditt hår fett och så undviker du det

Blir ditt hår flottigt på direkten? Då borde du läsa det här. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Upplever du att ditt hår ofta blir fett trots att du precis tvättat det? Det finns några orsaker till varför, och det går även att undvika!

1. Du tvättar håret för ofta

Frisörer och experter brukar ofta säga att du ska tvätta ditt hår max tre gånger i veckan. Tvättar du håret varje dag så kommer det upplevas fett fortare. Det beror på att håret producerar mer olja när du tvättar det, och gör du då det ofta så kommer du in i en ond cirkel. Försök vänja av ditt hår och tvätta mer sällan! 

2. Du använder fel produkter

Har du tjockt eller tunt hår? Anpassa dina produkter efter det. Har du tjockt hår behöver du förmodligen mer fukt och har du tunt hår behöver du något som ger volym. Fråga din frisör vilket schampo och balsam du borde använda, så att ditt hår får bästa möjliga vård. 

Tjej står vid vattnet med vind i håret

Bildkälla: Unsplash

3. Du rör vid håret för mycket

Om du fixar håret mycket under dagen så kan det upplevas mer fett. Försök att undvik borsten under dagen och håll händerna i styr! Tips är att tvätta händerna noga innan du ska sätta upp håret, för att undvika smuts och fett i håret.

4. Du är utomhus

Ja, det här går ju faktiskt inte att undvika ibland. Men är du utomhus mycket och det blåser så kommer du känna att håret tar stryk. Vilket inte är så konstigt såklart. Använd torrschampo redan innan du går ut så håller det sig fräschare längre.

5. Du glömmer att tvätta två gånger 

Tvättar du håret med schampo en eller två gånger när du duschar? Om du gör det två gånger så blir håret betydligt mer rent än om du bara gör det en gång. Läs varför här.


Det finns en hel del missar man kan göra när det kommer till skönhet. Hur många av de här felen gör du egentligen när du borstar ditt hår?

Mer:

Här är misstaget du gör när du duschar – som ger dig fett hår