Så får du tjockare hår

Fixa volymen med dessa tips. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vem drömmer inte om ett tjockt glansigt svall med massor av volym? Vi ger dig de bästa tipsen.

1. Välj rätt schampo
I många schampon finns ett ämne som heter sulfater, som bland annat är fettlösande och därmed hjälper till att göra håret rent. Men sulfater är inte speciellt bra då det gör både ditt hår och hårbotten torr. Så för att slippa irritation, välj ett schampo som inte innehåller detta ämne.

Bildkälla: Unsplash

2. Köp rätt produkter
Det kan låta som den mest självklara saken. Men det finns så mycket produkter ute på marknaden idag, och unnar du dig själv att faktiskt investera i bra grejer som är speciellt inriktade på att skapa volym, så kan det göra stor skillnad.

Bildkälla: Unsplash


3. Locka håret
Ett lockigt hår ger direkt intrycket av mer volym. Så skaffa dig en locktång om du inte redan har en, det kommer att göra skillnad. Men glöm inte att använda dig av ett bra värmeskydd innan du går loss.


Bildkälla: Unsplash

4. Rengör din hårbotten en gång i veckan
Ta dig tiden att en gång i veckan göra rent din hårbotten på djupet. Detta för att produkter som skapar volym har en tendens att irritera huvudet. En ordentlig rengöring håller ditt barr på glatt humör.


Bildkälla: Unsplash

5. Kör på snebena 
Lägger du håret snett åt sidan istället för mittbena så skapar även det en känsla av volym. Boosta också med ett volympuder i dina hårrötter för bästa möjliga effekt.


Bildkälla: Unsplash

6. Ät hårtabletter
Idag finns det ett flertal olika vitamintillskott att ta som ska göra att håret växer mer och blir tjockare. Ingredienser som vitamin B och järn sägs vara bra för hårväxt. Sådana här tabletter kan du hitta bland annat på apoteket och i hälsokostbutiker. Men ha tålamod, oftast behöver man ta dem ett tag innan man märker av någon effekt.

Bildkälla: Unsplash

7. Extensions
Har du provat allt ovan men känner fortfarande att du inte får till den där volymen? Att sätta i löshår kan då vara ett effektivt alternativ. Det finns en mängd olika typer av löshår på marknaden som du antingen kan sätta in själv eller få hjälp med hos frisören, beroende på hur mycket tid och pengar du vill lägga. 


Vill du veta vad du ska äta för att få glansigare hår? Kolla då i videon nedan.