Bäst i test: Höstens mest täckande foundation 2018

- Foto: Foto: Lisa Billinger/Modette/Kicks
Dela på Pinterest
Modette har testat sminknyheter från hösten 2018 och utsett vilken foundation som är bäst i test när man är ute efter ett täckande resultat.

Artikeln innehåller reklamlänkar till vår partner Prisjakt.

Modette har testat olika foundations för att se vilken produkt som är allra mest täckande. Utifrån de foundations som sattes på prov så fanns det några favoriter som gick rakt in i hjärtat hos Modetteredaktionen.

Modette testade ett gäng välkända varumärken som tidigare levererat bra täckande foundations för att sätta dem på prov.

Först ut var Kicks nya foundation "Lasting Full Coverage".

Denna foundation innehöll SPF 15 och ska hålla i åtta timmar. Den är fullt täckande enligt flaskan och enligt Modetteredaktionen så har den en väldigt snygg och naturlig finish. Resultatet såg inte sminkat och kakigt ut. Snarare kändes produkten lätt på huden och efterlämnade sig en bas med fukt och lyster.

Du hittar den för ca 200 kronor här!

Foto: Kicks

Därefter sattes budgetfavoriten No7 "Stay Perfect" på prov.

Även denna foundation innehöll SPF 15, men den lovade att hålla sig på plats i 24 timmar. Enligt Modetteredaktionen var denna foundation bäst täckande – men nästan lite för bra. Resultatet såg väldigt sminkat ut och den kändes lätt kakig på huden.

Du hittar den för ca 190 kronor här!

Foto: Kicks

Make Up For Ever har länge hyllats för sina foundations och nu testades "Invisible Cover Stick Foundation".

Denna foundation har varken SPF eller garantier om hur länge den ska hålla. Men formulan har tagits fram för att kunna användas vid inspelning av högupplöst film och video där man ser alla detaljer och lite till. Hos Modette så var detta helt klart en favorit då den smälte in oerhört bra i huden och den lämnade ett fräscht och återfuktat intryck.

Du hittar den för ca 415 kronor här!

Foto: Kicks

Hypade Fentys "Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation" blev också en favorit.

Rihannas märke Fenty har släppt foundations som hyllats från dag ett. Men hur bra är de egentligen? Fentys foundation har faktiskt hängt med i sminkväskan en längre tid och det är inte utan anledning. Den täcker ordentligt och lämnar en naturlig look, aningen mer matt finish än Kicks och Make Up For Ever.

Du hittar den för ca 345 kronor här!

Foto: Kicks

Artikeln innehåller reklamlänkar till vår partner Prisjakt.