5 sätt att bli av med dina finnar – över en natt

Här är knepen som funkar. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att vakna upp och upptäcka en ny finne kan definitivt förstöra en hel dag. Men lugn, vi har knepet som håller huden på gott humör.

1. Investera i en bomb-ass rengöring.
Visst kan detta låta som en tråkig och uppenbar grej, men vi lovar att en bra rengöring kommer att göra mycket för din hy. I detta fall handlar det snarare om att förebygga och hindra finnarna innan de bryter ut. Det är viktigt att du väljer rätt rengöring för din hudtyp, beroende på om du till exempel har fet eller torr hud. Om du är osäker på vad du har för hudtyp så rådfråga personalen i butiken. Det finns även en del hudtester du kan göra på internet, bara att googla!

Bildkälla: Unsplash

2. Krossat aspirin
Hur märkligt det än låter så kan det faktiskt hjälpa din hud, då aspirin innehåller acetylsalicylsyra. Precis som att man tar värktabletter för att dämpa huvudvärk, kan syran ta bort döda hudceller och ge din hud lyster. Det är bara att ta några tabletter, krossa i en skål och smeta på finnarna. Du kan även blanda det krossade pulvret med till exempel honung och lägga som en ansiktsmask. 

3. Använd dig av Tea-tree olja
Den här populära oljan är hyllad för att hjälpa mot alltifrån brännskador till insektsbett och finnar. Den har en bakteriedödande effekt och studier har visat att den kan lindra hudbesvär, enligt Hälsa. Fukta en bomullstuss med lite olja och dutta direkt på finnen. Men var lite försiktigt första gången du testar, vissa personer kan vara känsliga mot oljan. Finns att köpa på bland annat The Body Shop och Apotea. 

Bildkälla: Unsplash

4. Undvik tandkräm

Något som verkar gå hem hos många är att lägga tandkräm på finnarna, i hopp om att de ska torka ut och försvinna. Men faktum är att tandkräm kan innehålla mängder av ingredienser som kan göra din hud irriterad, speciellt om din hud är känslig. Att huden blir uttorkad stämmer möjligtvis, men finnarna kommer knappast att försvinna.

5. Don't touch
Av någon anledningen vill vi gärna vidröra våra finnar och gärna klämma dem. Men gör du det så blir huden nästan alltid irriterad, och kan även leda till att du får infektioner och i värsta fall ärr. Så försök håll tassarna i styr och smeta på lite concealer istället. 

Brukar du ofta ha problem med finnar på ryggen? Då borde du spana in videon nedan för tips som kan hjälpa: