Lyxvarumärket Hermès släpper smink: Så mycket kostar det

Lyxvarumärket Hermès släpper smink: Så mycket kostar det - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
I mars släpps kollektionen Rouge Hermès som bland annat är inspirerade av Hermès ikoniska väskmodell Birkin. Men släppet av smink stannar inte där.

För första gången i sin 183-åriga historia beslutar sig det franska lyxvarumärket Hermès att släppa sin första sminkprodukt. En kollektion med 24 stycken läppstift i silkes- och mattkonsistens vid namn Rouge Hermès.

I arbetet med kollektionen kollades över 900 olika nyanser av läder och över 75,000 olika nyanser av silke igenom i Hermès arkiv när färgerna för läppstiften skulle bestämmas. Varför, är för att inspirationen för de matta läppstiften är Hermès ikoniska väskmodell Birkin medan silkeskonsistensen är inspirerade av modejättens silkesscarfar.

Att utformningen av läppstiftens förpackning är inspirerade av tidigare produkter från lyxföretaget är det ingen tvekan om. Designen påminner om Hermès "Clic H" armband och kommer även att vara gjorda i samma metall som används vid tillverkningen av deras handväskor.

Så mycket kostar läppstiften från Hermès

Ifall att din favoritfärg skulle ta slut kan du vara lugn, Hermès kommer nämligen erbjuda påfyllning av läppstiften för en mindre summa än ett nytt. Läppstiften kommer att kosta runt $67 som motsvarar cirka 640 kronor, medan en påfyllning kommer att kosta $42 som motsvarar cirka 400 kronor.

Hermès entré inom sminkindustrin tar inte slut här, varumärket kommer att släppa ännu fler produkter de kommande månaderna. Dessutom inom hudvård och skönhet!

Källa: ELLE

Har du förresten koll på hur länge ditt smink håller? Annars bör du ta en titt i videon nedan.

Mer: 

Så blir skönhetstrenderna 2020 - 10 underbara beautytips