Bäst i test: Serum för ansiktet

Serum för ansiktet
Bäst i test: Serum för ansiktet - Foto: Pexels/ Ron Lach
Dela på Pinterest
Har du problem med glåmig hy eller pigmentfläckar och rynkor? Oavsett vad du har för hudproblem så finns det ett serum som kan lindra besvären. Modette tipsar om serum för ansiktet som är bäst i test!

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Vilket serum är egentligen bäst? Det beror helt på vilket resultat du är ute efter! Här hittar du serumen som vi har utnämnt bäst i test i kategorierna lyster, pigmentfläckar, rodnad och rynkor. 

Serum för ansiktet – bäst i test

1. Bäst mot rodnad och akne: Dermalogica UltraCalming Serum Concentrate

Ett serum från Dermalogica som stärker hudbarriären och lugnar stressad hud. Serumet motverkar rodnad och andra hudirritationer. Klicka hem det härifrån!

2. Bäst för lyster: Lumene Nordic-C Glow Boost Essence

Detta serum är fullproppat med Vitamin C (hackat med antioxidanter från bär) som piggar upp samt hyaluronsyra som tillför massor av fukt till huden. Det doftar magiskt gott och är ett perfekt serum att boosta huden med på morgonen. Huden upplevs slätare och du får en lyster som håller hela dagen! Klicka hem det härifrån!

3. Bäst mot pigmentfläckar: The Ordinary More Molecules

Detta serum är vår favorit! Det är så effektivt, känns lyxigt och har en riktigt grym prislapp. Detta serum är innehåller niacinamid (vitamin B3) och zink som är effektivt mot såväl talgproduktion som för att balansera en ojämn hudton och pigmentfläckar. Klicka hem det här för endast 78 kronor.

4. Bäst effekt mot rynkor: Medik8 Skin Ageing

Ett serum för ansiktet med vitamin A och retinol som förbättrar hudens struktur, minskar fina linjer och motverkar rynkor. Ett stort plus är att detta serum passar alla olika hudtyper! Lite dyrare men väl värt varenda krona. Fynda serumet härifrån!

Varför ska man ha serum i ansiktet?

Man ska använda serum i ansiktet för att det ger effekt på djupet. Serum, tillskillnad från en ansiktskräm, har mycket små molekyler och en hög koncentration av olika aktiva ämnen. De små molekylerna tränger längre ner i huden än en ansiktskräm. Det finns många olika sorters serum med särskilda egenskaper och "spetskompetenser", så det gäller att hitta ett serum som passar dig och din hudtyp. 

Välj rätt serum för dig!

Lyster

Saknar du lyster i ansiktet? Leta efter serum med C-vitamin, gärna i kombination med antioxidanter. Det gör hudtonen klarare, starkare och mer strålande. Glow, glow, glow! 

Pigmentfläckar och ojämn hudton

Pigmentfläckar och ojämn hudton kan vara jobbigt. Leta efter ett serum som innehåller niacinamid, en aktiv form av Vitamin B3. Det har en uppljusande effekt på huden och jämnar effektiv ut ojämn hudton orsakat av pigmentförändringar.

Rodnad, rosacea eller akne

Har du bekymmer med akne? Leta efter serum som innehåller syror. Framförallt BHA (salicylsyra) eller PHA-syra (Laktobionisk syra). De verkar tillsammans för att minska problemen och lugna huden.

Rynkor och fina linjer

Vill du minska synligheten av rynkor och fina linjer i ansiktet? Leta efter serum som innehåller den aktiva ingrediensen retinol. Retinol är en typ av A-vitamin som minskar synligheten och förebygger uppkomsten av rynkor. 

Artikelbild: Pexels/ Ron Lach

Läs även:

Stor guide – 10 vitamin C serum som ger dig glow

5 serum med hyaluronsyra som återfuktar på djupet