Browlift – allt du vill veta om ögonbrynstrenden

Det går bra att göra browlift hemma om du är lite van vid "trixiga" grejer.
Det går bra att göra browlift hemma om du är lite van vid "trixiga" grejer. - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Browlift är en skönhetstrend som inte verkar på väg att försvinna. Är du nyfiken på skönhetstrenden? Modette har allt du vill veta om ögonbrynslaminering!

Vad är browlift och varför gör man det?

Browlift (eller brow lift) kallas också för eyebrow lamination, eller ögonbrynslaminering, och är en metod många använder för att få en buskigare och mer vaken look på sina ögonbryn. Browlift fungerar lite som lashlift – där du rakpermanentar ögonbrynen för att shapea dem.

  • Fylligare bryn

  • Ramar in ögonen bättre

  • Mer välformade ögonbryn

  • Piggare look

Om du har glesa hårstrån som är svåra att fixera kan en browlift vara något för dig! Har du buskiga ögonbryn kan du först testa att köpa vanlig ögonbrynsfixering och se om det funkar på dig.

Kan jag göra browlift hemma?

Ja, du kan göra browlift hemma, men det rekommenderas inte alltid. Det beror lite på om du är van vid att göra lite mer trixiga skönhetsgrejer hemma! Är du van vid att göra naglarna eller vaxa dig kan du göra det hemma. Då beställer du bara browlift kit som du sedan följer instruktionerna som följer. Om du däremot är ovan vid att göra saker själv bör du boka tid istället. 

Läs också: Skonsam hårborttagning med sockervax – så gör du det hemma

Hur är hållbarheten på browlift?

Det varierar hur länge din browlift håller. Det vanligaste är att det håller mellan 3-8 veckor – det beror helt på hur dina ögonbryn växer. Du kommer märka att effekten avtar långsamt, och att det inte sker helt plötsligt över en natt.

Tips! Din browlift kommer hålla längre om du “hjälper till” och underhålla dem genom att borsta dem uppåt då och då. I början behöver du inte bry dig om dem lika mycket.

Hur gör man browlift?

Kortfattat kan man säga att man med hjälp av hudlim fixerar ögonbrynen så att de lägger sig rakt upp. När de ligger rakt upp kommer de också vara mycket långa, men det fixar man till efteråt genom att forma och plocka dem. 

  1. Man klistrar upp stråna med ett hudlim.

  2. Första permanentvätskan läggs på och man fixerar brynen och låter det verka.

  3. Nu läggs andra omgången hudlim på, det får verka igen. 

Ögonbrynen fixeras med en plastfilm som man sedan tar av. 

Kan jag ta bort browlift?

Det går att ta bort browlift, men en vanlig missuppfattning är att ögonbrynen blir stela av lamineringen. De ska inte bli stela, utan ska fortfarande gå att kamma åt det håll du vill. Om de är för stela så är din browlift helt enkelt inte professionellt gjord. 

Mer:

Stor guide: Allt om lash lift och ögonfransserum