Här är produkterna du behöver för att ta hand om håret i sommar

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Sol och bad sliter på håret och det kan behövas lite extra omvårdnad. Här är våra favoritprodukter!

I denna artikel förekommer det kommersiella länkar

1. After-sun

Precis som det finns after-sun för huden finns det after-sun för håret!

Bildkälla: Lyko

Schampot renar håret från mineraler och saltpartiklar och hjälper till att bevara färgen. Inpackningen skyddar mot UV-strålar och gör håret mjukt och glansigt. 

2. Vårda hårbotten

Bildkälla: Lyko

Det är viktigt att ta hand om hårbotten för att undvika att den blir torr och irriterad. Den här masken från Maria Nila är anpassad för just det – och den är även helt vegansk. Du hittar den här

Hela serien med schampo och balsam kan du köpa till ett riktigt bra paketpris här.

3. Hårolja

Bildkälla: Lyko

Den här vårdande oljan består av tre naturliga oljor – arganolja, cyperusolja och linfröolja. Den gör håret starkt och glansigt och har dessutom en ljuvlig doft av vanilj. Klicka hem den här för 125 kronor.

4. Boosta färgen

Bildkälla: Lyko

Maria Nilas Color Refresh innehåller pigment som som snabbt fräschar upp hårfärgen – så smart! Den finns i 13 olika nyanser så du hittar garanterat din färg! Du hittar inpackningen här.

5. Hårparfym

Bildkälla: Lyko

Den här underbara hårparfymen från Oribe transporterar dig direkt till franska rivieran! Den doftar av citrus, bergamott, plommon, ambra och sandelträ. Köp den här.

6. Fixa surfhåret

Bildkälla: Lyko

Det här schampot och balsamet är för dig som vill ha hår med textur och volym. Som om du precis varit ute och fångat några vågor! Du kan köpa duon för 599 kronor här.

7. Tangle teezer

Bildkälla: Lyko

Allt badande kan göra håret trassligt, och Tangle Teezer är den bästa utredningsborsten. Har du inte testat denna frisörfavorit är det verkligen hög tid! Du hittar den i flera härliga färger här för 169 kronor.

8. Saltvattenspray

Bildkälla: Lyko

Om du vill få den härligt rufsiga beachlooken på konstgjord väg är saltvattenspray the way to go. Den här kan du klicka hem för bara 59 kronor.

9. Olaplex

Bildkälla: Lyko

Har du gjort en Olaplex-behandling på salong vet du vilken grym effekt det har på håret. Det finns också som hemmabehandling; en inpackning som stärker håret inifrån, ger glans och minimerar friss. Produkten kostar 279 kronor här.

10. Fuktserum

Bildkälla: Lyko

Fukt är väldigt viktigt för sommarhåret och detta serum innehåller hyaluronsyra, ett naturligt ämne som kan binda fukt upp till 1000 gånger sin egen vikt. Håret blir riktigt återfuktat och silkeslent! Du hittar serumet här.

11. Kokosdoftande schampo och balsam

Bildkälla: Lyko

Finns det någon somrigare doft än kokos? Den här schampo- och balsamduon från Bumble & Bumble innehåller kokos och murumurusmör som gör håret mjukt, återfuktat och följsamt. Du hittar den här.

12. Skimmerspray

Bildkälla: Lyko

Den här misten från Kevin Murphy är vårdande samtidigt som den ger håret ett snyggt glow. Den är lätt och ger absolut ingen oljig känsla till håret. Du hittar den här.

13. Håll lockarna på plats

Bildkälla: Lyko

Den här gel-oljan hjälper till att forma och hålla dina lockar på plats samtidigt som den ger fukt till håret. Köp den här för 389 kronor.

14. Moroccanoil

Bildkälla: Lyko

Moroccanoil har blivit en riktig kultprodukt! Oljan passar alla hårtyper och ger glans, näring och motverkar friss. Nu kan du klicka hem den till extrapris – 349 kronor för 125 ml.