7 tips – allt du behöver veta om silverschampo

Silverschampo
7 tips – allt du behöver veta om silverschampo
Dela på Pinterest
Trött på gula och varma toner i håret? Modette ger dig svar på allt du behöver veta om silverschampo och tipsar om 7 grymma produkter att klicka hem.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Är du trött på gula toner i håret och orkar inte springa hos frisören var och varannan vecka? Modette tipsar om 7 grymma silverschampon som hjälper dig få till den där perfekt kalla tonen på håret – utan att du behöver besöka frisören. Spana in redaktionens favoriter som verkligen fungerar och ger resultat direkt. 

Vad är silverschampo?

Silverschampo eller en inpackning med färgpigment är en riktigt bra lösning för den som vill få bort gula toner, men som inte vill färga och slita på håret mer än nödvändigt. 

Vilket silverschampo är bäst?

Nedan listar Modette 7 grymma silverschampon att klicka hem direkt!

1. Fudge silverschampo

Ett silverschampo för blont hår som behöver få bort gula toner. Det är helt enkelt en magisk produkt som ger resultat av en kall blond färg efter bara några minuter. Håret får en otrolig lyster.

Gör så här: Placera i handdukstorkat hår (med handskar) och låt sitta i 3 till 5 minuter. Tvätta sedan ur ordentligt. 

Spana in silverschampot här!

2. Fudge Clean Blonde Damage Rewind

Ett sulfatfritt schampo med mycket pigment för dig med skadat hår. Silverschampot skyddar håret, är färgbevarande, ger mer glans och stärker hårets fjällskikt. Håret kommer kännas mycket friskare och se fräschare ut. 

Gör så här: Placera i handdukstorkat hår (med handskar) och låt verka i 3-5 minuter. Tvätta sedan ut ordentligt. Var noggrann med att skölja ut ordentligt då det snabba resultatet annars kan slå över till lila. 

Klicka hem det här.

3. Maria Nila silverschampo

Ett veganskt, sulfat- och parabenfritt silverschampo som inte sliter på håret. Maria Nilas silverschampo neutraliserar varma och guldiga toner och ger håret en fin glans. Ett stort plus är att schampot och luktar ljuvligt och är berikat med björnbär. 

Gör så här: Använd det som ett vanligt schampo vid varje tvätt för att upprätthålla din kalla nyans. Massera in schampot i blött hår och låt det sitta någon minut för att få resultat. Komplettera gärna med balsam och inpackning från samma serie. 

Klicka hem det här!

4. L'ANZA Healing Colorcare

En extra färgbevarande produkt som även passar utmärkt att använda på mörkblont hår. Silverschampot är sulfatfritt och ger fullt UV-skydd vilket är perfekt för dig med skadat hår. 

Gör så här: Denna produkt kan användas som ett vanligt schampo då den inte sliter på håret. L'ANZA silverschampo stärker håret och ger resultat efter varje tvätt. 

Klicka hem silverschampo från L'ANZA till grymt pris här!

5. Kevin Murphy silverschampo

Produkten har violetta toner i sig och ger ett kallt resultat. Gillar du Kevin Murphys produkter är denna ett måste att prova! Den är skonsam för håret, ger extra glans och luktar sjukt gott!

Gör så här: Ett passandeval för den som söker ett silverschampo att använda vid varje tvätt. Applicera i håret och massera in hår och hårbotten noggrant. För bästa resultat kan du använda Blonde.Angel balsam och hårinpackning. 

Finns att klicka hem här!

6. Sachajuan silverschampo

Ett klassiskt silverschampo som tar bort gula toner i ditt hår men ändå är väldigt skonsamt. Passar perfekt för den som har ett torrt hår då produkten återfuktar och ökar glansen. 

Gör så här: Även detta silverschampo används som ett vanligt schampo till varje eller varannan tvätt för att upprätthålla de kalla nyanserna i håret.

Klicka hem det härifrån!

7. Fanola No Yellow

Ett silverschampo som innehåller violetta pigment, perfekt för dig med ljust hår. Silverschampot tonar ner gula nyanser och ger håret en kall ton. 

Gör så här: Applicera produkten i vått hår och låt verka i 1-5 minuter. Skölj sedan utan produkten och applicera balsam. Om du är väldigt ljus i håret kan du "späda ut" silverschampot med ditt vanliga schampo och applicera en mindre mängd. Obs! Detta silverschampo har väldigt mycket pigment därför bör du använda plasthandskar, annars riskerar du att gå runt med lila händer och naglar i några dagar. 

Spana in det här!

Hur använder man silverschampo?

Steg för steg så använder du silverschampo.

  • Tvätta första håret med ett vanligt schampo för att få bort smuts och fett.
  • Applicera silverschampo i hela håret och massera in.
  • Låt silverschampot verka i 1-5 minuter.
  • Skölj ur silverschampot noggrant.
  • Applicera hårinpackning. 
  • Avsluta med balsam och skölj ur med kallt vatten. 

Hur länge ska man ha i silverschampo?

Hur länge man ska ha i silverschampo beror på vilket resultat du vill ha. Du kan låta ditt silverschampo verka mellan 30 sekunder till 10 minuter – allt beror på önskat resultat och din hårkvalitet. Ett tips är att testa ditt silverschampo på en liten slinga av håret innan du använder schampot för första gången. Låt inte silverschampo sitta i för länge, då riskerar du att få lila/grått hår.

Hur ofta ska man använda silverschampo?

Silverschampo är uttorkande så använd produkterna sparsamt. Du kan använda silverschampo 1-2 gånger i veckan för att upprätthålla en kall ton i håret men kom ihåg att alltid avsluta med en återfuktande inpackning. 

Artikelbild: Pexels/ ARYANE VILARIM

Läs mer:

12 hårprodukter – för ett starkare och friskare hår

4 tips – fixa det perfekta strandhåret med saltvattenspray