Parfym som trendar 2021– vi har listat de 10 bästa

Hitta din nya doft bland de parfymer som trendar 2021.
Hitta din nya doft bland de parfymer som trendar 2021. Foto: Pexels/ Cottonbro - Foto: Pexels/ Cottonbro
Dela på Pinterest
Nytt år kräver nya rutiner och varför inte pigga upp med ny parfym? Dofter från klassiska märken som Hugo Boss, Byredo och Dolce & Gabbana. Vi har listat de bästa parfymerna med allt från fräscha lätta dofter till de mer klassiska parfymerna.

I denna artikel förekommer det kommersiella länkar.


Black Opium Neon EdP – Yves Saint Laurant

Den nyklassiska parfymen Black Opium Neon av Yves Saint Laurent bjuder på en förförisk mystik med sin mjuka och fylliga doft. Denna parfym har basnoter av cederträ, hibiskus och vanilj som ger en intensiv doft som dröjer sig kvar och omsluter alla sinnen. Toppnoter av drakfrukt och svart kaffe ger ett intensivt avslut till den förföriska doften och lämnar ingen oberörd efter sig. Du hittar den här för 639 kr.


L'Impératrice EdT – Dolce & Gabbana

Parfymen L´mpératrice av Dolce & Gabbana är inte en doft någon glömmer enkelt. En doftsensation med ljuvligt fruktiga dofter av citronträd, sandelträ och mysk. Med den här parfymen på huden ger du intrycket av karisma med en magnetisk dragningskraft som är näst intill beroendeframkallande! Toppnoter av rabarber och kiwi lämnar en eftersmak av sötma hos alla du möter. Doften blir din för 679 kr här.

Warm Cotton – Clean

Längtar du till friska och solvarma vårdagar lika mycket som jag? Då är det parfymen Warm Cotton av Clean du behöver i ditt liv. Denna friska doft omsluter alla dina sinnen och tar med dig till en varm sommardag. Blommiga och svala toner av havet och apelsinblom får ett djup tillsammans av pigga basnoter som mysk och ormbunke. Få hem din egen flaska här för 569 kr.

Alive EdP – Hugo Boss

Parfymen Alive av Hugo Boss är skapad av kvinnor för kvinnor och ger ett karismatiskt och elegant intryck var den än befunnit sig. Parfymen lyfter upp dofter som svarta vinbär, plommon och vanilj tillsammans med din egen femininitet. Hjärtnoten i parfymen kommer från arabisk jasmin och timjan och ger ifrån sig en sprudlande doft. Parfymen kommer gifta sig fint med en stark personlighet hos den modiga kvinnan som är sig själv. Du kan köpa den här för 489 kr.


Flor del Sol EdT – Escada

Flor del Sol, en limited edition parfym som du inte vill missa chansen att kamma hem. Mjuka och förföriska dofter som tar dig till den mexikanska stranden kommer få dig att längta till varmare breddgrader. Den första doften att träffa dig blir sötman från den mexikanska drinken Tequila Sunrise som sedan går över i mer blommiga noter av dahlia. Du för med dig doften av sommar och gör längtan lika stor hos dig, som hos de du möter, efter varma dagar med kyliga drinkar. En basnot av sandelträ lämnar en sensuell känsla. Hämta hem din egen flaska här för 339 kr.

Si Fiori – Giorgio Armani

En feminin och flörtig parfym av Giorgio Armani. Si Fiori är en modern omtolkning av originaldoften med fräscha och ljusa noter av mandarin samt svarta vinbär. Ge dig själv en confidence- boost med en en klassisk parfym i ny tappning. Denna doft med basen från patchouli, ekmossa och rosor kommer ta dig med storm lika mycket som de runt omkring dig. Parfymens doft avslutas i ett luftigt andetag av mysk och varm vanilj. Låt den bli din här för 549 kr. 

Rose Of No Man's Land – Byredo

Det växande populära märket Byredo bjuder här på en parfym som tar med dig till en enslig plats bara för dig. Rose Of No Man´s Land omsluter dina sinnen i en tyst stillhet tills dess att den mjuka doften av rosor. Med basnoter av papyrus och vit bärnsten lyfts de intensiva tonerna av rosépeppar och hallonblomma och lockande dofter av röda frukter. En stilren och sofistikerad parfym som lämnar kvar en doft av intensiv friskhet hos alla den möter. Se till att få hem din egen flaska här för 1 300 kr.

Daisy Love – Marc Jacobs

På ett lekfullt sätt lyfter Marc Jacobs en fusion av dofter i Daisy Love. Parfymen ger ett intryck av ungdomlighet och kommer få din kreativitet att blossa upp med denna glädjefulla doft. Blommiga noter av drivved och en bas av mysk omger dig av en känsla av välbefinnande. Den avslutande toppnoten av hjortron ger en söt eftersmak som lämnar ett leende på allas läppar. Se till att få hem din flaska för 529 kr här.

Guilty Love Edition Pour Femme – Gucci

Vill du mätta längtan efter vårens grönska? Guccis parfym Guilty Love Edition Pour Femme drar med dig i en svirvlande doft av blommig narciss. Ömsint och kärleksfullt ger basnoterna av patchouli och bärnsten en lätthet som sedan gifter sig med mjuka noter av jasmin och viol. Parfymen toppas av med narcissblomma och grapefrukt för en friskhet. Bär med dig vårens blommande dofter och sprid den var du än går. Parfymen blir din här för 879 kr.

Milk Musk Eau De Toilette – Molton Brown

En mild doft som ändå lyckas tränga sig in på djupet. Det erbjuder parfymen Milk Musk Eau De Toilette av Molton Brown. Omsvepande och böljande toner av ambroxan och mysk ger en komfortabel känsla. Basen av tonkaböna och benzoin som har en mjuk doft av vanilj ger en intim känsla som omfamnar alla dina sinnen. Låt parfymen smälta samman i din hud och gör lukten lika naturlig för dig som för andra. En avslutande av doft elemi ger ett friskt avslut. Se till att göra parfymen din och klicka hem den här för 559 kr.

Tänk på det här vid köp av ny parfym

Det finns några saker som är bra att ha i åtanke vid köp av en ny parfym. Tänk på att inte ha samma doft som alla andra. Du vill ju att din doft ska vara unik! Tänk också på att inte låta priset avgöra vilken parfym det blir. Parfym är ganska dyrt så låt inte en hundralapp mer eller mindre vara avgörande när du väljer. Ta den som du gillar mest. Du bör inte heller spontant köpa en parfym utan låt det ta sin tid, gör återbesök på parfymavdelningen och lukta flera gånger på samma doft på olika dagar. Då vänjer du dig vid doften lättast! Och till sist, tänk på att parfymen ska passa just dig och din livsstil. Se till att den parfym du väljer ska passa den du är som person.

Ta hjälp av parfymprover när du ska köpa ny parfym

Ett annat tips när du ska hitta din nya signaturdoft är att köpa hem prover av de dofter du gillar mest. Ofta går det att köpa parfymer i små förpackningar billigt. På det sättet kan du prova de parfymer du lutor mot mest under några dagar åt gången för att på det sättet komma fram till den rätta doften för dig. På det sättet kan du också känna in varje lukt i olika sammanhang i ditt liv, och då få andra perspektiv på just den doften.

Läs även: Så hittar du rätt parfym: test för att hitta din signaturdoft