8 vattenfasta mascaror – som håller hela dagen

Vattenfast mascara
8 vattenfasta mascaror – som håller hela dagen
Dela på Pinterest
Slipp rinnande smink och svidande ögon – skaffa en grymt bra vattenfast mascara som du till och med kan bada med i sommar. Modette tipsar om 8 vattenfasta mascaror att klicka hem!

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. 

Varför ska du välja en vattenfast mascara? Det håller inte bara emot vatten, svett och tårar – det passar också perfekt för dem som har problem med oljiga ögonlock eller mascara som smular och lägger sig under ögat. Oavsett om du ska bada i sommar eller bara vill ha en mascara som håller hela dagen utan att smula så är vattenfast mascara att rekommendera. Med en vattenfast mascara slipper du pandaögon i sommarensregnskurar och under blöta festkvällar.  

1. Lumene True Mystic Volume Waterproof Mascara

Bloggaren och makeupartisten Linda Hallberg har utnämnt den här mascaran till världens kanske bästa vattenfasta mascara! Den ger grym volym och håller fransarna böjda hela dagen. Du hittar mascaran här till nedsatt pris, nu endast 143 kronor.

2. DIOR Diorshow Mascara Waterproof 090 Black


Den här lyxiga mascaran från Dior är faktiskt värd varenda öre. Med en stor borste täcker du enkelt alla fransar – en favorit i sminknecessären. Klicka hem den härifrån!

3. Volume Effect Faux Cils Waterproof, 1 Charcoal Black

En otroligt bra vattenfast mascara från Yves Saint Laurent. Mascaran ger extrem volym vilket ger en "falsk ögonfrans" effekt. Klicka hem den vattenfasta mascaran härifrån!

4. IDUN Minerals Mascara Eir Waterproof

Den här mascaran från Idun Minerals är perfekt för dig som lätt vill tvätta bort mascaran utan sminkborttagningsmedel – den går nämligen bort i 38 grader varmt vatten.Fungerar jättebra att måla på flera lager för mer volym, utan att det blir klumpigt. Klicka hem den härifrån!

5. Maybelline The Colossal Volum Express Mascara Waterproof Black


Den här härligt gula mascaran är en riktig klassiker från Maybelline och den ger grym volym till fransarna. Klicka hem den härifrån!

6. Lancôme Hypnôse Doll Eyes Mascara Waterproof 01


En vattenfast mascara från Lancôme som separerar fransarna och ger en fin volym. Klicka hem den härifrån!

7. NYX PROFESSIONAL MAKEUP Worth The Hype Mascara Waterproof Black


En budgetfavorit som förlänger fransarna och ger volym. En väldigt bra borste som gör det enkelt att applicera den vattenfasta mascaran. Klicka hem den här ifrån för endast 119 kronor!

8. Loreal Paris Paradise Extatic Waterproof Black

En vattenfast mascara som håller hela dagen lång utan att smula. Klicka hem den härifrån till nedsatt pris!

Hur tar man bort vattenfast mascara?

Att ta bort vattenfast mascara är inte särskilt krångligt, du behöver bara ha rätt produkter. För att ta bort en vattenfast mascara är det bra att ha en oljebaserad make-up-remover till hands.


Klicka hem MAC Cosmetics Cleansers Cleanse Off Oil 150 ml härifrån!

Om du inte har tillgång till sminkborttagning är det bäst om du baddar ögonen med ljummet vatten och sedan använder valfri olja som du har hemma – förslagsvis kokosolja för att tvätta bort ögonsminket. Oljan löser enkelt upp den vattenfasta mascaran. 

Bildkälla: Pexels/ Andrea Piacquadio

Läs mer: 

6 snabba tips för fylligare läppar – helt utan ingrepp

Stor guide: Allt om lash lift och ögonfransserum