Filip Forsberg jublar efter sitt 2–0-mål mot Vancouver i Stanley Cup-slutspelet. - Foto: Darryl Dyck/AP/TT

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Filip Forsberg stod för 48 mål i grundserien – med det toppade han svenskarnas skytteliga i NHL. Och den goda målformen verkar han ha tagit med sig in i slutspelet.

Nashville fick en kanonstart på matchen sedan Anthony Beauvillier, framspelad av Forsberg, gjort 1–0 redan efter dryga minuten spelad.

Forsberg följde sedan upp sin assist med att sätta 2–0 i andra perioden efter ett fint solonummer.

— Ja, det blev rätt fint. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet och fortsätter:

— Framförallt var det skönt att få ett mål i det läget. Det var viktigt.

Nashville utökade också till 3–0 innan Vancouver lyckades reducera.

Matchen slutade 4–1 och det är därmed kvitterat i Stanley Cup-åttondelen, som avgörs i bäst av sju matcher. Efter två matcher i Vancouver väntar nu två hemmamatcher för Nashville.