Andreas Almgren. Arkivbild.
Andreas Almgren. Arkivbild. - Foto: Jessica Gow/TT

Almgrens formbesked: "Bättre än jag hoppats"

Det blev inget rekordlopp för Andreas Almgren på 1 500 meter i Diamond League-tävlingen i Doha. Trots det var loppet nästan bättre än vad den OS-klara svensken hoppats på. Jag ligger väldigt bra till, säger han.


Andreas Almgren är redan klar för OS på 10 000 meter. Fredagens lopp på den i sammanhanget korta distansen 1 500 meter var ett sätt att väcka kroppen.

— Jag känner mig egentligen inte alls förberedd för ett sådant här lopp. Om jag skulle göra specifik träning så skulle jag vara i svensk rekordform, så jag ligger väldigt bra till. Jag ska ju springa 10 000 som fokus i sommar, säger Almgren i TV4 Play.

I ett starkt startfält gick Almgren in som tia på tiden 3.35,22.

Ska jaga OS-kvalgräns

Som om satsningen på 10 000 meter inte vore nog ska Almgren nästa onsdag utmana sitt eget svenska rekord (13.01,70) på distansen 5 000 meter och försöka ta sig under OS-kvalgränsen på 13.05 vid en tävling i Stockholm.

Ytterligare ett par svenskar var i gång och tävlade under Diamond League-tävlingen, däribland längdhopparen Thobias Montler.

Han hade det dock kämpigt, med bara tre genomförda hopp varav ett godkänt. Efter tre hopp valde han att avbryta tävlingen. I TV4 Play berättade han att det var en skadekänning som hindrade honom.

"Ligger och strular"

— Det var en hälsena som strulade i dag tyvärr. Jag är egentligen i det absolut bästa slaget jag kan vara i. Det var i slutet av träningslägret i Portugal som jag fick en liten känning som vi inte fått ordning på, så det är den som ligger och strular, säger Montler.

Svenskens enda godkända hopp mätte 7,74 meter och räckte till en sjundeplats av åtta startande.

I höjdhoppet blev Maja Nilsson sexa efter att ha klarat 1,88 i sitt tredje försök. Kvällens fjärde svensk, Simon Sundström, jagade personligt rekord på 3 000 meter hinder men fick se tiden rinna i väg med dryga sekunden.

Klockan stannade på 8.19,45 och Sundström blev med det åtta efter en stark avslutning.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!