Vancouvers Elias Lindholm (23) firar efter ett av sina två mål i nattens vinst mot Edmonton. - Foto: Jason Franson/AP/TT

Lindholm tvåmålsskytt när Vancouver vann

Vancouvers Bodenbördige center Elias Lindholm stod för två mål när man besegrade Edmonton med 4–3 i det tredje kvartsfinalmötet i Stanley Cup-slutspelet. Vancouver leder nu med 2–1 i matcher.

Vancouver tog en viktig seger på bortaplan – men det var hemmalaget Edmonton som fick bäst start på hockeymatchen. Mattias Ekholm gav sitt lag ledningen i numerärt överläge i första periodens sjätte minut.

Det skulle bara dröja drygt tre minuter innan Elias Lindholm kunde svara för Vancouver. Hans kvittering till 1–1 kom även det i powerplay, en spelform som tränaren Rick Tocchet hyllade efter matchen.

"Vårt powerplay var bra, det är så bra jag som någonsin har sett det. Det är dynamit. Det var en tuff match, vi var tvungna att ta den här segern", säger han till Vancouvers hemsida.

Vancouver kunde gå upp i 3–1-ledning i första perioden, men i den andra perioden fick Edmonton återigen en bra start och kunde reducera.

Lindholm var dock inte färdig för dagen. Hans 4–2-mål – ännu en gång i spel i numerärt överläge – kom i slutet av andra perioden och blev också matchvinnande, sedan Edmonton reducerat i slutet av matchen.

"Alla gjorde sitt jobb, blockerade skott och gjorde vad som än krävdes för att vinna den här matchen, så det var enormt," säger Lindholm till lagets hemsida efter matchen.

Segern innebär att Vancouver nu leder med 2–1 i matchserien som spelas i bäst av sju matcher. Lagen möts i match fyra natten mot onsdagen.