Presenteras av Tradera

7 fashion hacks som gör dig Paris chic

- Foto: Pixabay
Dela på Pinterest
Fixa Parisstilen utan att handla nytillverkade kläder. Uppdatera plaggen du redan har eller fynda second hand. Hållbart mode på franskt vis – mais ouis!

1. Svart, svart och svart

Efter att ha letat i timmar i second hand-butiker både på stan och på nätet hittar du ett plagg med ultimat franskt avslappnad perfektion – men det är fel färg. Pas de problème! Det är superlätt att färga för att få till någon av fransyskornas standardfärger – 50 nyanser av svart. Andra färger (eller snarare ickefärger) du kan hänge dig åt är vitt, marinblått och beige.


2. Låt accessoarerna stå för färgen istället

Vintagesmycken till en i övrigt stilren look ger en riktig känsla av "je ne sais quoi". Här kan du vara kreativ och exempelvis hitta gamla, fina broscher på Tradera som du kan använda som en berlock på en kedja runt halsen.

3. Strunta i att borsta håret

Har du märkt att parisiskornas barr ofta är lite slarvigt ostylat. Skippa borsten och tvätta håret typ två gånger i veckan så har du en bra grund. De minuter du i vanliga fall skulle lägga på frillan kan du använda för att få till de franska, röda läpparna istället.

4. Kika fram under en chic hatt

Svart förstås. Perfekt för att ge en lite mystisk look och dölja ditt lite vilda hår. Vill man hitta den perfekta hatten kan det bli en dyr historia, men som tur är finns det en mängd begagnade hattar därute – ett tips är att kika in på hattkategorin på Tradera. När du väljer ska du var noga med att hitta en hatt med ett brätte som pekar nedåt, men som inte är för smalt eller slokar för mycket.


5. "La kappa"

Uppdatera kappan du tröttnat på eller införskaffa en second hand som du kan göra om. Klipp av ärmarna och gör den till en trés chic ärmlös kappa. Ett perfekt sätt att göra höstkappan till ett kaxigt sommarplagg på franskt vis.

6. De smakfulla, platta skorna

Att fransyskor inte tränar är såklart en myt – men sneakers ingår i alla fall inte i det franska stilreceptet. Och har du någonsin testat att gå i höga klackar på kullersten? Ingen bra idé om du inte vill stuka fötterna. Som Parisbo vill du därför inte strutta omkring i stilettklackar mer än nödvändigt – så spara dina skyhöga vintage-Louboutins till partyt. För den typiskt parisiska looken ska du satsa på ett par snygga, men låga skor. Kanske ett par loafers eller ankelboots!

7. Och om du vill visa lite hud...

Gör det på ett lite oväntat ställe. Urringat och kortkort är alldeles för alldagligt för en stilsäker fransyska, testa att ha ena axeln eller ryggen bar istället. Ta fram den franska modedesignern i dig – fynda en begagnad topp eller klänning i ett vackert material och gå loss med saxen. Då får du den precis som du vill ha den och är garanterat ensam om att äga det unika plagget.


Bonne chance! Fynda allt du behöver för att fixa den parisiska stilen här