Presenteras av Tradera

Spara pengar med söta DIY-klappar som alla kan lyckas med

- Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Fixa personliga julklappar på ett kick! De här grejerna kan alla göra hemma.

Snart är julen här! Förutom All I want for christmas, pepparkakor och mys framför brasan brukar det betyda julträngsel, oro för att någon annan ger samma klapp som vi, och att vara panka i slutet av månaden. Men inte i år! Nu tar vi hänsyn till planeten, plånboken och ger bort någonting personligt. Här är några superenkla tips på hemmagjorda julkappar.

Gör en härlig skrubb på fem minuter

Värm 5 matskedar kokosolja och blanda med 2.5 deciliter strösocker, häll i lite karamellfärg för att piffa till färgen och tillsätt några droppar eteriska oljor för doftens skull. Häll allt i en vacker glasburk, exempelvis en urdiskad syltbehållare som du dekorerar fint eller den här vackra glasburken i vintagestil från Tradera.

body skrubbShutterstock

Måla en mugg och ge bort

Köp en vit, enkel mugg och några porslinsfärger eller pennor. Nu är det bara att låta kreativiteten flöda, så har du en superpersonlig julklapp att ge bort. Här kan du köpa vita muggar.

DIY muggShutterstock

Gör egna, vackra ljus

Fynda gammeldags fina te- eller kaffekoppar och fyll dem med ljusmassa. Det blir jättefint att ha på bordet när man dukar – någon kommer att bli lycklig på julafton!

DIY muggDe här söta kopparna kan du köpa på Tradera.

Bjussa på varm choklad

Dekorera en glasburk och fyll med alla ingredienser som ingår i en lyxig varm choklad. Om du vill vara lite busig och göra presenten mer vuxen kan du hänga på en liten flaska Bailey's. Mums!

Ingredienser till varm choklad i glasburkShutterstock

Personliga kökshanddukar

Köp in några fräscha, enfärgade kökshanddukar och piffa upp genom att måla dem. Hotta upp dina föräldrars kök genom att till exempel skriva små roliga meddelanden. Din pappa kommer att le när han torkar disken med en handduk som det står "Chop it like it's hot" på. Här hittar du kökshanddukar på Tradera.

Kökshandduk och träslev på en träskivaShutterstock

Bonustips!

Roligaste rimmet på hemmagjorda klappar är helt klart (oavsett om det är sant eller inte): "Ärad vare Gud i höjden, denna har jag gjort i slöjden."

Kika in på Tradera för att hitta tillbehör till dina DIY-klappar och för ytterligare inspiration. God jul och lycka till!