Joel Kinnaman tar ställning i valet – här är videon alla snackar om

Joel Kinnaman har lagt upp ett videoklipp på sina sociala medier inför valet. Filmen har väckt många känslor och hyllas av svenska kändisar. - Foto: TT/ Invision / Joel Ryan
Dela på Pinterest
Den populära skådespelaren Joel Kinnaman postade under helgen en video på Instagram och Twitter, där han tar ställning inför riksdagsvalet den 9:e september.

I det uppmärksammade klippet uttrycker skådespelaren en oro kring valet och vad det kommer att resultera i. Bilder på Joel som pratar till kameran blandas med klipp på Nordiska Motståndsrörelsen och amerikansk högerextremism. 

- Jag bor också i USA och där har vi sett konkret vad som händer om man går i den här riktningen. Samhället håller på att slitas sönder, därför att folk identifierar sig med grupper och dem identifierar sig genom att skapa gemensamma fiender, säger Joel i filmen.

I filmklippet uppmanar Joel sina följare att tänka till inför valet. Bildkälla: Per Larsson/TT

Till filmklippet har han använt sig av hashtaggen #klivintepå, och vill med det uppmuntra sina följare att kolla tillbaka på hur det har sett ut i samhället tidigare och lära sig av det.

- Även om man håller med om vissa saker just nu när tåget står på första perrongen, så vid nästa station, då kommer det bli allvarligare. Stationen efter det, då kommer det bli ännu allvarligare. Och historien har berättat för oss vad slutstationen är. Så kliv inte på det där tåget.

Ellen Bergström hyllar filmklippet. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT


Klippet har redan nått över 373 000 visningar på Instagram och har väckt en hel del reaktioner, både positiva och mindre glada. Inte minst hos svenska kändisar har klippet hyllats. En av dem som kommenterat klippet på Instagram är skådespelaren Ellen Bergström: ”Fick rysningar!!! Så j*vla bra beskrivet! Tack!!!!!!” skriver hon bland kommentarerna på Instagram.


Kenza är också positiv till Joels uppmaning. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

”Fuck racism”, skriver bloggaren Kenza. 

Även kändisar som Molly Rustas, Laila bagge och Benjamin Ingrosso har är positivt inställda till klippet.

Se filmen här:

 

Läs mer:

Det här säger svenska kändisar om deras röst i valet 2018