Ångestpodden riktar kritik mot Moderaterna efter influencermiddagen

Ida och Sofie från ångestpodden håller upp en kölapp och Ulf Kristersson tar en selfie med Alexandra Bring.
Efter influencermiddagen riktar Ångestpodden kritik mot Moderaterna efter influencermiddagen - Foto: Angestpodden Ulf Kristersson
Dela på Pinterest
Under tisdagskvällen hängde Moderaternas pratiledare på en influencermiddag – något som fick Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand bakom "Ångestpodden" att reagera.

Under tisdagskvällen kunde man på sociala medier se hur moderaternas partiledare Ulf Kristersson åt middag med flera kända Influencers. Något som Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand reagerade på efter att Moderaterna tackade nej till att diskutera om psykisk ohälsa i den populära podden "Ångestpodden".

"Vi vill bara meddela er att Ulf Kristersson i detta nu sitter på en "Influencermiddag" MEN att han tackade nej till att prata psykisk ohälsa i Ångestpodden? Den prioriteringen gör oss fan bestörta", skriver Ångestpodden i sin story på Instagram.

På Instagram story delade de med sig av kritiken. Bild: Instagram/angestpodden

Alla partiledare har varit inbjudna till podden och Gustav Fridolin från Miljöpartiet och Jonas Sjöstedt från Vänsterpartiet är två som gästat tidigare avsnitt.

Ångestpodden är en av de största poddarna med fokus på psykisk ohälsa.

"Vi blev bortprioriterade och kan absolut acceptera detta MEN DETTA LANDET KAN INTE VARA SÅ JÄVLA BEROENDE AV SOCIALAMEDIER OCH INFLUENCERS. FÅR PANIK", skriver de i nästa story på Instagram.

För Modette utvecklar Ida och Sofie kritiken lite närmare.

– Valrörelsen och egentligen hela samtiden är så extremt beroende av sociala medier och det kan vara farligt och skapa ett oseriöst intryck när personer som egentligen inte är speciellt pålästa tar väldigt mycket plats i politiska frågor. Sveriges politik ska inte vara beroende av vem som har flest följare på Instagram, säger dem till Modette.

I flera år, och hundratals avsnitt så har tjejerna diskuterat psykisk ohälsa med kändisar och experter.

Det dröjde dock inte länge förrän Moderaternas presschef ringde upp och erbjöd dem en träff och intervju med Ulf.

– Vi verkligen ser fram emot intervjun med honom, vi önskar att alla partiledare skulle gästa oss egentligen då vi såklart tycker att det här är en av valets viktigaste frågor, säger Ida och Sofie till Modette.

Leta upp Ångestpodden där poddar finns för att höra avsnitten med partiledarna. Avsnittet med Ulf kommer släppas nästa torsdag, den 6:e september, och vi väntar med spänning!

Mer:

Fyra saker du måste göra om du inte vet vad du ska rösta i valet 2018

Läs mer om valet 2018 här!