Politikerna är i slutspurten – och gör vadå?

Frida Eklöf
Vem ska få min värdefulla röst i riksdagsvalet? - Foto: Privat
Dela på Pinterest
KRÖNIKA: Modettes redaktör Frida Eklöf skriver om sina tankar som förstagångsväljare i valet.

Sverige har riksdagsval om två dagar. Om två dagar ska jag rösta för första gången i ett val. Dessutom i ett val som är viktigare än någonsin. Och jag har aldrig känt mig mer osäker på vad jag ska rösta. 


Det enda jag vet inför det stundande valet är vilka jag INTE ska rösta på. Men sen då? Jag kan ju inte lägga en röst bara för att inte rösta på det parti som riskerar bli Sveriges största. 


Samtidigt som jag matas med information om alla partier så får jag ingen direkt information. Från höger och vänster får jag höra "borde man rösta taktiskt eller det som gynnar en själv?", förlåt men det låter verkligen som att jag är med i den senaste säsongen av Paradise Hotel.


Så här i valtider svämmar mina sociala medier över med Instagram stories på Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt där han fiskar röster genom att ha en Q&A . På Instagram postar han selfies och skriver "Hitta en kille som påminner om mig", som svar till en följare som blivit kär i honom. 


Samtidigt är Moderaternas Ulf Kristersson på en lyxmiddag med några av Sveriges mest populära influencers. 


Sedan har vi även kändisar, till exempel Dante från Hov1, som yttrar sig på Twitter och skriver "Jag tänker inte rösta".


Det känns som att partierna inte har något konkret att komma med. Vad gör ens alla partier och framförallt vad står de för? Borde jag rösta på det partiet som gynnar mig eller borde jag tänka ett steg längre och rösta på det partiet som gynnar min mormor?


Med två dagar kvar till valet har jag fortfarande ingen aning om vilket parti som ska få min röst. För vilka partier kommer ens hålla vad dem lovar? 


Ulf Kristerssons lyxmiddag med influencers får knappast mig att skutta till vallokalen på söndag, inte heller får Jonas Sjöstedts Instagram stories mig på fall eller Annie Lööfs lunch i Riksdagen tillsammans med Isabella Löwengrip. 


Jag tänker inte rösta på ditt parti på grund av att du hänger med inflytelserika människor. Så snälla politiker – om detta nu är Sveriges viktigastenval någonsin, var då tydliga med vad ni faktiskt står för och step up your game!