Här är 5 jobb med hög lön – och kort utbildning

Korta utbildningar som resulterar i hög lön. - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
5 tips på yrken som kräver två år eller mindre i utbildning men resulterar i hög lön.

Ska du byta karriär eller är du mitt uppe i att välja utbildning för ett framtida yrke? Men du har varken lust eller ork att lägga tid på flera år på universitet/högskola? Vi listar 5 välbetalda jobb som ger hög lön och kräver kortast utbildning. 

1. Logistiker 

Lön: 44 300 kr per månad 

Som logistiker är ditt mål att effektivisera, och du ansvarar för ett företags flöden av information och varor. Det enda som krävs är två år på högskolan vilket i sin tur leder till goda chanser att få jobb snabbt och med god chans till löneutveckling. 

2. Lokförare 

Lön: 39 700 kronor per månad

För att arbeta som lokförare kan du få arbeta under obekväma arbetstider men med ett års utbildning får 90 procent av alla som utbildar sig till yrket jobb direkt. 

3. Webbutvecklare

Lön: 46 500 kronor per månad

En webbutvecklare kan ha olika arbetsuppgifter till exempel att programmera och utveckla appar, webbplatser, och IT-system. Du kan arbeta som webbutvecklare efter att du gått intensivutbildningar på några månader men det finns även utbildningar på två år.  

4. Fastighetsförvaltare 

Lön: 41 000–50 000 kronor per månad

Efter 2,5 års utbildning kan du arbeta som fastighetsförvaltare vilket innebär att du utvecklar, förbättrar och förvalta fastigheter. 

5. Spelutvecklare

Lön: 46 300 kr per månad

För att arbeta som spelutvecklare krävs två års utbildning. Yrkets ansvarsuppgifter är att programmera och utveckla data-, tv- och mobilspel. 

Mer: 

7 saker du ska tänka på när du börjar ett nytt jobb

Tips på kontorsjobb du kan få utan utbildning