Så fixar du stilen i höst och vinter - 8 modetips att satsa på under 2022

Så fixar du stilen i höst och vinter - 8 modetips att satsa på
Så fixar du stilen i höst och vinter - 8 modetips att satsa på. - Foto: pascal vandon / Alamy
Dela på Pinterest
Vi har listat åtta plagg som garanterat gör succé under hösten och vintern 2022. Här hittar du allt från cargobyxor, minikjolar och höga stövlar.

Texten innehåller köplänkar.

Hösten är här och snart knackar inte bara tomten på dörren, utan också vintern. Men trots det mörkret och den kyla hösten och vintern kommer med finns det en hel del att vara pepp inför: Höst- och vintermodet till exempel! 

Vad sägs om ett par höga stövlar, en liten kjol och en oversized kavaj? Ni hör ju själva, höst- och vintermodet är snyggt som attan. Här har vi listat åtta stilsäkra plagg att hänga in i höst- och vintergarderoben 2022 – och en hel drös med tips att välja mellan!

Puffjackan 

  • Den antingen korta eller långa puffjackan är både varm och snygg – kan det bli bättre? Att vinterjackan drar ner din dunder-outift till något lite mindre snyggt är ett minne blott. Med en puffig jacka blir alla outfits on point!

Svart puffjacka från Selected Femme. Pris: 1 199,95 kronor. Du hittar jackan här.

Quiltad svart jacka från NA-KD. Pris: 769 kronor. Du hittar jackan här.


Ljusbeige puffig jacka med skärp i midjan från NA-KD. Pris: 999 kronor. Du hittar jackan här.

Höga stövlar 

  • Den höga stöveln är kanske den mest stilsäkra skon under hösten och vintern 2022. Stövlarna går utmärkt att bära till allt från kjol, både med strumpbyxor och utan strumpbyxor under, till ett par tighta jeans. Eller varför inte ett par svarta träningstights och en skön stickad tröja? Stöveln kan vara med eller utan klack samt med rundad eller spetsig tå. Stöveln är helt enkelt ett säkert kort i skogarderoben både nu och framöver.

Svarta stövlar med bred klack från Filippa K. Pris: 5 200 kronor. Du hittar stövlarna här.


Ljusa, nästan vita, höga stövlar från Steve Madden. Pris: 2 199. Du hittar stövlarna här.

Svarta höga stövlar från NA-KD. Pris: 799 kronor. Du hittar stövlarna här.

Glitter och paljetter

  • Glitter och paljetter är alltid ett säkert kort i höst- och vintertider. Både den glittriga toppen och den paljettfyllda kjolen är stilsäkra kort i garderoben. Eller varför inte bära ett par gnistrande byxor? 

Silvrig kort glittertopp från NA-KD. Pris: 229 kronor. Du hittar toppen här.


Paljettbyxor från Pieces. Pris: 549 kronor. Du hittar byxorna här.

Låga jeans 

  • Ingen kan ha missat att lågmidjade byxor är på tapeten igen. Både tighta och de lite mer lösa jeansen är riktigt heta inom det lågmidjade modet.

Mörkblå jeans med låg midja från NA-KD. Pris: 549 kronor. Du hittar jeansen här.

Gråsvarta jeans med låg midja från NA-KD. Pris: 549 kronor. Du hittar jeansen här.

Cargobyxor

  • Byxan som är fullspäckad med massor av fickor är plagget alla vill ha under hösten och vintern 2022. Cargobyxan, som plagget med många fickor kallas, kommer i alla dess färger och i både låg och hög midja. Matcha med ett linne, en t-shirt eller den överdel du är mest bekväm i samt ett par coola sneakers och du är hemma.

Cargobyxor från NA-KD. Pris: 699 kronor. Du hittar byxorna här.

Vita cargobyxor i PU-material. Pris: 599 kronor. Du hittar byxorna här.

Minikjol

  • Den korta så kallade "minikjolen" är riktigt het den här säsongen. Många kanske tycker att det låter lite kallt, men det behöver det inte vara. Matcha kjolen till en stickad tröja, en kavaj och toppa med höga stövlar – antingen med eller utan strumpbyxor – och du är SÅ rätt i höst och vinter. 

Svart minikjol i manchester från Lindex. Pris: 299 kronor. Du hittar kjolen här.


Beige minikjol från Y.A.S. Pris: 550 kronor. Du hittar kjolen här.

Kavaj 

  • Kavajer i alla dess former piffar alltid upp en outfit. Under hösten och vintern 2022 kan du med fördel satsa på en som är oversized – helt enkelt en lite större kavaj som du till exempel kan bära som en kavajklänning med höga stövlar, till minikjolen eller till ett par dressade byxor. Kavajen funkar till det mesta!

Brun oversized kavaj från Vero Moda. Pris: 529 kronor. Du hittar kavajen här.

Svart oversized kavaj från NA-KD. Pris: 799 kronor. Du hittar kavajen här.

Skinnjacka 

  • Skinnjackan är alltid inne, så plocka med fördel fram din gamla goding så att den får göra comeback! Om det är för kallt: Bär den under din höst- eller vinterkappa – lager på lager är alltid en bra idé. 

Svart skinnjacka i PU-material från NA-KD. Pris: 799 kronor. Du hittar jackan här.