Margaux Dietzs miljonlön – så mycket tjänar hon

Miljonregn över Margaux Dietz – så mycket tjänar hon
Miljonregn över Margaux Dietz – så mycket tjänar hon i månaden. - Foto: Christine Olsson/TT, STELLA Pictures/Jari Kantola
Dela på Pinterest
Margaux Dietz har varit i ropet sedan hon publicerade en video som visar när hon föder sin son. Nu är hon i ropet igen, men av helt andra anledningar. Här kan du läsa om hur mycket influencern tjänar.

Margaux Dietz blev känd för hela svenska folket när hon, under våren 2017, publicerade sin förlossningsvideo på Youtube. Därefter strömmade följarna in och Margaux Dietzs karriär gick som tåget: Hon har medverkat i "Let's Dance", programlett Viaplay-programmen "Duellen" och "Hemliga beundrare", skrivit den erotiska romanen "Alexa" och fått sina sociala medie-kanaler att växa ännu mer. 

Några år efter den kända och mycket uppskattade förlossningsvideon skulle hon bli uppmärksammad igen, men för en mindre rolig händelse.

Margaux Dietz förlorar samarbetspartners efter kritiserad video

Det handlar om en video som Margaux publicerade tidigare i november. I videon syns en till synes medvetslös man som hamnat utanför influencerns dörr. Dietz tar då med sin son Arnold för att titta närmare på den okända mannen. I den nu borttagna videon får man även bevittna hur Margaux ringer sin PT för att fråga hur hon ska gå tillväga efter upptäckten. Både det att hon utsatt sin son för potentiell fara och att hon enligt kritikerna ska ha agerat okänsligt omkring den okända mannen har skapat stor uppmärksamhet i media – inte minst bland hennes egna följare. 

Men det är inte bara influencerns följare som reagerat på videon. Flera av Dietzs samarbetspartners har tagit avstånd från det som sker i videon. Ett av företagen som valt att avsluta sitt samarbete med Margaux är Stronger, vars träningskläder visades upp i den kritiserade videon.

Stronger uppdaterar sina kunder och meddelar att de väljer att avsluta sitt samarbete med Margaux Dietz.

Dietz ber om ursäkt

Efter kritikstormen och företagens avståndstagande valde Margaux att publicera ett Instagram-inlägg där hon ber om ursäkt och förklarar händelsen och sitt agerande.

Hur mycket har Margaux Dietz i lön?

Som tidigare nämnts har karriären rullat på för fullt för Margaux Dietz – och det har synts på hennes lönekonto.

Uppgifter som Modette tagit del av visar att Margaux Dietz hade en inkomst av tjänst på uppemot 2.5 miljoner kronor under taxeringsåret 2021. Det resulterar i en månadslön på strax över 206 000 kronor i månaden. Dessutom har hon överskott av kapital på 587 479 kronor.

Enligt ytterligare uppgifter som Modette tagit del av hade aktiebolaget "Margaux Dietz", ett av de sex bolag som Margaux är involverad i, en omsättning på närmare 12 miljoner kronor och tillgångar på över 18 miljoner kronor under 2021.