Sanna Guidetti kritiseras efter bild på barnen: "Dum i huvudet"

Sanna Guidetti kritiseras efter bild på barnen: "Dum i huvudet"
Sanna Guidetti kritiseras av sina följare efter att hon publicerat en bild på sina och andras barn, men bara dolt sina egna barns ansikten. - Foto: Johan Nilsson/TT, Stella Pictures
Dela på Pinterest
Sanna Guidetti kritiseras av sina följare efter en bild på sina och andras barn.

Sanna och John Guidetti är på semester i Kenya tillsammans med sina två barn, Nellie och Mason. Paret postar flitigt både bilder och klipp från resan på sina sociala medier och under de allra flesta inlägg strömmar det in kommentarer från följare som uppskattar semesterbilderna. 

Men under ett av Sanna Guidettis Instagram-inlägg ser tonen bland kommentarerna lite annorlunda ut. 

Följarna kritiserar Guidettis bild

På bilden syns Sanna, John, deras barn samt ett helt gäng små fotbollsspelare som de mött på sin resa genom "Guidetti Foundation". Det följarna reagerat på är att Nellies och Masons ansikte, till skillnad från de andra barnen, har fått sina ansikten täckta med en emoji.

Sedan en tid tillbaka har paret Guidetti nämligen valt att inte visa sina barns ansikte på sociala medier, utan täcker numera alltid över dem. Det faktum att Sanna valt att enbart täcka sina barns ansikten, men inte de andra barnens ansikten, är något följarna nu ifrågasätter.

"Varför döljer du inte alla barnens ansikten?", kommenterar någon.

"Hon har väl garanterat frågat innan. Tänk till ett varv va", kommentarar en annan.

Sanna Guidetti svarar på kritiken

Sanna Guidetti väljer själv att ge sig in i diskussionen för att ge svar på tal: 

"Hej! Kul intressant fråga. Svaret på det är att jag har frågat om det är okej om jag lägger ut. Kram på dig finaste troll.", kommenterar Guidetti.

Men alla följare blir inte helt nöjda med Sannas svar och det uppstår en het diskussion i kommentarsfältet:

"Ditt svar gör ju oss onekligen lite fundersamma.... Vem har du frågat? Barnen? Alla föräldrar? Det ser ju väldigt märkligt ut när du exponerar dessa barn men inte dina egna"

"Det var faktiskt en genuin fråga jag skrev inget taskigt undan de va en fundering. Och jo jag förstår att du frågat om det är okej att du lägger ut, men tänker att dina barn kan också tycka att det är okej att du lägger ut en bild på dom men ändå gör du inte det. Kanske för integritet, skydda dom från pedofiler på nätet vet inte riktigt har glömt hur det låg till. Tack för svar."

"Fast det var ju en genuin bra fråga? Och man kan väl ställa den utan att bli klassad som ett troll? Nån ställde en rimlig fråga under. Vilka har du frågat? Barnen eller deras vårdnadshavare?"

"Målsmän ansvarar väl för sina barn eller??"

"Tror du att Sanna är dum i huvudet? Också en genuin fråga från min sida. Allt gott."

"Jag förstår. Men fortfarande det jag menar är att, om man vill skydda sina barn från att exponera dom på nätet, så borde man känna så och skydda andra barn också. Men ja vi alla är, och tänker olika. Du behöver inte bli så arg kära du, man får fråga, och undra, så länge man gör det på ett snällt sätt. Det är inget dåligt. Önskar dig en fin kväll."