Drömtydning: Det här betyder din dröm om att falla

Vanliga drömmars betydelse
Varför du drömmer att du faller - Foto: Pexels.com
Dela på Pinterest
Här listar vi våra vanliga drömmar och deras betydelse. Visst har du väl drömt att du blir jagad, eller att du faller?

Vi har alla någon gång vaknat upp och funderat på vad drömmen vi precis drömt betyder. Det finns såklart inte alltid en betydelse men det finns många drömmar som sägs betyda något. 

Vanliga drömmar och vad dem betyder

Har du någon gång drömt att du faller, om hundar eller att du är naken på en offentlig plats eller bland folk så kan du kolla nedan vad för betydelse din dröm kan ha!

Du drömmer att du faller

När man drömmer att man faller så kan det ofta ha betydelsen att man är rädd för att misslyckas eller att man har misslyckats med något. I drömmen så faller man ofta från något som motsvarar storlek på det du är rädd för. Om du till exempel faller från ett litet träd så kanske din rädsla handlar om något simpelt men om du istället faller från något större, som ett berg eller flygplan, så kan det handla om något mycket större som du är rädd för att misslyckas med.

Du drömmer om hundar

Om du drömt om hundar så kan det handla om att du känner vänskap och tillit. Dessa drömmar kan innebära att dina vänskapsrelationer just nu är väldigt bra! Möter du en aggressiv hund i din dröm så betyder det något annat, så som att du bär på en inre obalans. Det kan också handla om att du har en känsla av att du umgås i en krets som du känner att du inte passar in i.

Läs mer om att tyda drömmar. 

Du drömmer att du blir jagad

Dessa drömmar handlar ofta att man vill ta till flykt från någonting eller från någon. Det kan vara så att du känner dig trängd och då framkallar du känslan av att bli jagad i din dröm. Om du drömmer att du blir jagad av en ond person, som en mördare, betyder detta att du har en person i ditt liv som du har en önskan om att ta avstånd från.

Du drömmer att du är naken bland folk

En mycket vanlig dröm och kan kopplas till att man är rädd för vad andra tycker och känner en sårbarhet. Det kan också vara så att nakenheten visar en längtan om att bli sedd och uppmärksammad av sin omgivning.

Du drömmer om kärlek

Också en mycket vanlig dröm med många betydelser. Ofta brukar drömmen ha en koppling till din sinnesstämning du har till vardags. Drömmar om kärlek handlar oftast om verklig kärlek som finns i ditt liv och i ditt hjärta.

Läs mer om stressdrömmar.