Margaux Dietz kompis hårda ord efter omtalade videon: “En idiot”

Maximilian Müller och influencern Margaux Dietz.
Nu uttalar sig Margaux Dietz vän Maximilian Müller om den kritiserade videon. - Foto: SVT
Dela på Pinterest
Efter den kritiserade videon. Nu kommenterar Maximilian Müller, en av Margaux Dietz nära vänner, den uppmärksammade händelsen.

Under hösten hamnade influencern Margaux Dietz i blåsvädret efter hon publicerade en video på Youtube där en sovandes man exponerades. Videon togs inte emot väl av tittarna och hård kritik riktades snabbt mot Margaux. Några av hennes samarbetspartners valde att avsluta sina samarbeten med influencern och en polisanmälan gentemot henne inrättades.

Läs mer: Efter kritikstormen: Margaux Dietz förklarar sitt agerande

Nu öppnar Margaux Dietz och hennes nära vän Maximilian Müller upp om händelsen.

Maximilian Müller till Margaux Dietz: “En hemsk människa som inte bryr dig om människor”

I en SVT:s dokumentär “Kan vi förlåta Margaux?” får tittarna följa Margaux Dietz veckorna efter den kritiserade videon. Det var den nära vännen Maximilian Müller som hon trodde var den utslagne mannen utanför hennes dörr, men mannen visade sig vara någon annan. I dokumentären väljer han att uttala sig om videon. 

– Hur allting har klippts har gjort att allting blir väldigt vridet år fel håll och att du framstår om en idiot, säger Maximilian till Margaux i dokumentären.

Han fortsätter:

– Folk ser ju att du är en hemsk människa som inte bryr dig om människor och jag fattar att folk reagerar som de gör, jag hade reagerat likadant om jag inte visste storyn. 

Kritikstormen mot Margaux familj och vänner

I efterskalvet har Margaux Dietz familj och vänner mottagit kritik på sociala medier. 

– Hur kan du vara vän med den där j*vla h*ra. De skriver alla möjliga grejer, folk attackerade mig liksom, bara för att jag är din vän, säger Maximilian Müller. 

– Att ni ska få skit för vad jag har gjort, det känns så orättvist, säger Margaux till hennes vän.