Julia Franzén är ny programledare för "Love Island Sverige"

Tvådelad bild på Julia Franzén.
Julia Franzén tar över "Love Island Sverige" som börjar i januari. - Foto: Duygu Getiren/TT och Jakob Dahlstrom/TV4.
Dela på Pinterest
Julia Franzén blir programledare när "Love Island Sverige" kommer tillbaka efter nyår. – Det känns som en sån ära. Jag började gråta när jag fick frågan, säger realitystjärnan.

Efter några års uppehåll kommer "Love Island Sverige" tillbaka med en ny säsong på TV4 Play och Sjuan den 23 januari.

Influencern och realityprofilen Julia Franzén tar över som programledare efter Malin Gramer.

– Det var självklart att tacka ja. Jag fick provfilma och visste inte att jag skulle vara bra på det, men det gick väldigt bra för det blir så enkelt när man inser att man bara ska vara sig själv, säger hon.

I "Love Island" samlas ett antal singlar i en lyxvilla i Dominikanska republiken för att finna kärleken. Det vinnande paret får åka hem med 500 000 kronor i förstapris.

Men till skillnad från andra liknande program som oftast är helt inspelade i förväg, går "Love Island" nästan live och tittarna kan vara med och tycka till om vilka som ska dejta och röstas ut. De kan till och med söka in till programmet medan det pågår.

– Om det är någon som är där för att spela ett spel för att få vara med på tv och inte deltagarna ser det lär ju tv-tittarna upptäckta det och då kan de vara med och rensa. Och på så sätt blir det äkta kärlek, förklarar Julia Franzén.

Julia Franzén har varit med i "Robinson" och "Bachelorette"

Influencern från Lerum var 2021 års Bachelorette i TV4 och hon har även tävlat i "Robinson". Just bakgrunden från andra realityprogram gör att hon känner sig extra lämpad för att leda "Love Island Sverige".

Hon backar inte för att ge sig in och ställa tuffa frågor till deltagarna.

– Jag är även livscoach och livscoachens uppgift är att ställa kraftfulla frågor så att man kommer på svaren själv. Så om de är osäkra på sina känslor för sin partner kan jag kanske få dem att hitta svaret inom sig själva.

Dejtingprogrammen verkar populärare än på länge. "Paradise" går snart i mål på Viaplay som lanserar nya "Vild kärlek" i vår. I början av nya året kommer förutom "Love Island Sverige" på TV4 Play och "Bachelor in paradise" i mars i samma kanal även nya "Fboy Island Sverige" på Discovery+. Liksom SVT:s storsatsning på seniordejting i "Hotell Romantik", som har premiär i januari.

Julia Franzén tror att det helt enkelt är spännande att följa relationer och se dem utvecklas. Men också att de dåliga tiderna gör att vi behöver lite mer glamour.

– Så är det verkligen! Det är skönt att drömma sig bort lite.