Johanna Nordström slår tillbaka mot kritiken efter Talang: "Obefogat"

Pär Lernström är programledare för "Talang" där Johanna Nordström från och med i år är en av jurymedlemmarna. - Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT, STELLA Pictures/Robert Eklund
Dela på Pinterest
Förra veckan hade årets säsong av "Talang" premiär, något som ledde till att den nya jurymedlemmen Johanna Nordström fick ta emot en del kritik.

I fredags var det dags. Årets säsong av det populära TV4-programmet "Talang" sände sitt premiäravsnitt där en ny jury tog plats framför scenen. Med i den nya juryn är David BatraViktor NorénHelena Bergström och Johanna Nordström. Och den sistnämnda jurymedlemmen har efter fredagen fått utstå en hel del kritik från tittare som inte verkar helt nöjda med komikerns prestation. 

Johanna Nordström om "Talang"-kritiken

I ett avsnitt av podcasten "Ursäkta", som Johanna Nordström har tillsammans med Edvin Törnblom, berättar hon om kritiken hon fått, bland annat genom mejl och på Facebook, efter premiäravsnittet.

Hon poängterar dock att det finns de som kommenterat att de uppskattar hennes prestation som jurymedlem, men att den drös med negativa kommentarer som ramlat in varit större än vanligt den senaste tiden.

– Jag tycker bara att det är väldigt obefogat hat, säger hon i avsnittet.

"Om det hade varit en objektivt snygg tjej hade det inte varit samma reaktioner"

Nordström menar att kritiken ser ut som den gör för att hon benämner sig själv som komiker, men också för hur hon ser ut. Dessutom säger hon vad hon tycker, tänker samt syns och hörs i media, vilket enligt henne själv är faktorer till att hon får så mycket kritik. 

– Men om det hade varit en objektivt snygg tjej hade det inte varit samma reaktioner, säger Nordström och tar upp Carolina Gynning som ett exempel på en enligt henne "snygg, smal och sexig" person som hon menar inte alls hade fått samma kritik om hon hade suttit i "Talang"-juryn.

Hon fortsätter:

– Varje gång jag är med i tv eller är gör något på sociala medier kopplar alltid folk det till hur jag ser ut, inte vad det är jag gör, säger hon i avsnittet och tillägger att hon själv tycker att hon gör ett jättebra jobb.

Johanna Nordströms lön – så mycket tjänar hon

Johanna Nordström har idag en följarskara på 373 000 på Instagram, samt en podcast som benämns som den största kommersiella podcasten i Sverige. Dessutom går hennes stand up- och liveshower som tåget – och går att se på streamingtjänsten Netflix. Johanna Nordström är minst sagt framgångsrik. Är du nyfiken på hur mycket pengar Johanna Nordström drar in? 

Under 2022 hade Johanna Nordströms bolag Jonielol AB en omsättning på över tolv miljoner kronor, närmare bestämt 12 326 000 kronor. Tillgångarna låg på 19 846 000 kronor. 

Enligt uppgifter som Modette tagit del av hade Johanna Nordström en fastställd förvärvsinkomst på 1 029 300 kronor under 2021, samt ett underskott av kapital på omkring 55 000 kronor. Fördelat på årets tolv månader blir det en lön på 85 775 kronor.

Är du nyfiken på hur mycket Johannas poddpartner Edvin Törnblom tjänar? Läs mer om det här!