Julia Franzén lämnar Love island dagen efter premiären – nu berättar hon om beslutet

Julia Franzén flyger hem från Dominikanska Republiken och inspelningen av "Love island Sverige" 2023. - Foto: Duygu Getiren/TT och Jakob Dahlström/TV4.
Dela på Pinterest
I december stod det klar att Julia Franzén är ny programledare för "Love island Sverige" 2023. Men dagen efter premiären väljer hon att packa sina väskor och flyga hem till Sverige.

Dejtingprogrammet "Love Island Sverige" har haft premiär och under några veckor ska några dejtingsugna singlar söka kärleken i en flådig villa i Dominikanska Republiken. Programledaren är influencern och tidigare reality-deltagaren Julia Franzén

Läs mer: Därför känner du igen Adrian Podde i "Love Island" 2023

Julia Franzén om rollen som programledare

I slutet på december 2022 stod det klart att Julia Franzén är ny programledare för "Love island Sverige". Julia, som själv sökt kärleken i tv som "Bachelorette", var överlycklig över det nya uppdraget. 

"Det är verkligen en ära att få leda en så här stor produktion. En dröm sen jag var liten. Började faktiskt gråta när jag fick frågan om att provfilma", skrev hon på sin Instagram. 

Läs mer: Julia Franzén avslöjar oväntade detaljen i "Love island"-villan

Lämnar "Love island" – flyger till Sverige

Men dagen efter premiären, meddelade Julia att hon väljer att lämna Dominikanska Republiken, för att flyga hem till Sverige. I en händelse på sin Instagram berättar programledaren om beslutet. 

"Hej då Dominikanska Republiken. Tillbaka i Februari", skriver hon och fortsätter: 

"Hej Stockholm".

På Instagram strömmade kommentarerna in från förvirrade tittare som undrade varför Julia lämnade inspelningen av programmet trots att den precis har börjat. 

"Love islands programledare är inte med hela tiden eftersom de får sms istället. Är likadant i hela världen. Men jag kommer tillbaka snart", skrev Julia på Instagram till sina oroliga följare. 

Förhoppningsvis är Julia tillbaka när det har blivit dags för henne att återigen synas i tv-rutan i programmet. Vi håller tummarna!