Allt om Tone Sekelius: "Melodifestivalen", längd och ålder

"Melodifestivalen"-aktuella Tone Sekelius slog igenom som Youtube-kreatör. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Maja Suslin/TT.
Dela på Pinterest
Influencer, programledare och numera också artist. Tone Sekelius har gjort succé hos det svenska folket och det finns en hel del frågor som många undrar över. Vi svarar på de vanligaste frågorna om Tone.

Multitalangen och "Melodifestivalen"-aktuella Tone Sekelius slog igenom på Youtube 2015. På plattformen publicerade hon vardags-videobloggar och skönhetsvideos. 

2017 gav Sekelius ut singeln "Awakening" som handlade om hur det var att komma ut som homosexuell. Några år därpå, 2021, kom Tone ut som transperson. Något hon berättade på sin Youtube-kanal.

Hur gammal är Tone Sekelius?

Tone föddes den 16 juli 1997, det gör att hon i skrivande stund är 25 år gammal. Hon är född och uppvuxen i Växjö, men bor numera i Stockholm. 

Hur lång är Tone Sekelius?

Det är många som undrar hur lång Tone Sekelius är. I en intervju med Hänt berättar artisten att hon är 187 centimeter lång

Vad hette Tone Sekelius innan?

Tone Sekelius, tidigare känd som Thomas Sekelius, kom som tidigare nämnt ut som transperson 2021. I Discovery plus-dokumentären "Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone", berättar hon om sin resa att komma ut som transperson. 

– Jag är redo att dela den jag är. Det är så trevligt att kunna säga säga: Hej, jag heter Tone, sa hon i dokumentären.

Läs mer: Det här är Tone Sekelius: "Jag är trans"

Tone Sekelius i "Mello"

Sekelius gjorde sin "Melodifestivalen"-debut 2022 med låten "My way". Bidraget tog sig vidare till semifinal, för att senare landa en femteplats i finalen. Tone Sekelius blev då den första transpersonen i "Melodifestivalen".

2023 ställer hon upp i musiktävlingen för andra gången, den här gången med bidraget "Rythm of my show". 

Läs mer: Så heter alla deltagare i "Melodifestivalen" 2023 på Instagram

Programledare i "Paradise"

Tone Sekelius var programledare för realityprogrammet "Paradise", tidigare "Paradise hotel".