Tittarna rasar mot TV4 efter beslutet i Love Island: "Skandal"

Tittarna rasar mot TV4 efter beslutet i Love Island. - Foto: Skärmdump/"Love Island"/TV4, Fredrik Sandberg / TT
Dela på Pinterest
TV4:s realityprogram "Love Island" rör upp en hel del känslor hos tittarna. Läs mer här!

Årets säsong av "Love Island" är igång sedan ett par veckor tillbaka och bidrar redan till en hel del upprörda känslor hos tittarna. Förra veckan uttryckte en hel del tittare sin frustration när två artonåringar checkade in i huset. De många tittare ifrågasatte var just åldern, då de menade att det känns oseriöst att ha med så pass unga personer i programmet. 

TV4 om åldersgränsen i "Love Island"

Oavsett vad tittarna tycker om åldern på de personer som är med i "Love Island" har produktionen en satt åldersgräns på de som får vara med i realityn. Så vilken åldersgräns är det egentligen som gäller i "Love Island"? De som söker in till programmet ska vara mellan 18 och 35 år, så deltagarna, som i det här fallet var de 18-åriga deltagarna tillika tvillingarna Manuel och Michel, håller sig inom ramen för vad som är tillåtet i "Love Island".  

När Modette kontaktade TV4 förra veckan meddelande Matilda Walker, exekutiv producent på TV4, följande om åldersspannet:

"TV4 gör många olika tv-program där innehållet riktar sig till olika målgrupper i olika åldrar. Love Island är ett världskänt tv-format som i alla länder riktar sig till yngre deltagare som vill hitta sitt livs kärlek. Vår castingavdelning tittar på alla ansökningar även om man skulle falla utanför huvudmålgruppen". 

Under söndagens avsnitt fyllde de omtalade 18-åringarna 19 år, så de som var upprörda över att de var just 18 år kan nu vara lugna – eller gå över till nästa ämne som verkar uppröra en hel del.

Tittarkritik efter att Linus fick lämna "Love Island"

Det handlar om Linus, som blev den som fick lämna tävlingen under söndagens avsnitt. 

Linus, som tidigare var i par med Lisa, blev inte vald av någon tjej under utröstningen och blev därav ståendes ensam kvar under parindelningen. 

Det blev ett känslosamt farväl från de andra deltagarna då Linus var mycket omtyckt i huset, men också hemma i tv-sofforna – åtminstone är det det som syns på sociala medier.

På "Love Island" Sveriges Instagram-konto strömmar det nu in kommentarer från tittare som är besvikna på att Linus inte fick stanna – och att de som tittare inte fått vara med och bestämma om Linus öde i programmet.

""Ta in Linus igen!!! Detta är skandal."

"Tittarna talar. In med Linus igen. Tillsammans med ett par bombnedslag som är intresserade av honom."

"Ta in han igen. Tycker vi ska få bestämma."

"Ta in honom igen låt oss bestämma!"

"Inte rätt att han åkte ut, han har verkligen fått en orättvist bild av tjejerna i huset.... In med honom igen och en brud som matchar honom. Han om någon där inne förtjänar sann kärlek."

"Tappat hoppet om att kolla på programmet. Detta va verkligen inte rättvist. Linus skulle ha stannat."

En del riktar sig också till TV4 och menar att de borde låta Linus komma tillbaka till inspelningen:

"ÖPPNA ÖGONEN & spela korten rätt nu TV4. In med Linus igen, fina Linus både på insidan och utsidan!"

"Övertygad om att han får komma in igen. ALLT ANNAT VORE TJÄNSTEFEL, TV4!"

Om produktionen lyssnar till tittarnas åsikter och låter Linus dyka upp i "Love Island"-huset igen eller ej återstår att se...