Därför känner du igen Eden Alm i "Melodifestivalen" 2023

Eden Alm är aktuell i "Melodifestivalen" 2023 och kanske känner du igen henne från ett tidigare tv-program. - Foto: Jessica Gow/TT och Janne Danielsson/SVT.
Dela på Pinterest
Eden Alm är en av deltagarna i "Melodifestivalen" 2023. Men faktum är att det inte är den första gången hon syns i tv. Här är varför du känner igen artisten Eden Alm.

Eden Alm är en svensk artist och låtskrivare. Hon är den första "Melodifestivalen"-deltagaren som definierar sig som bigender, det berättar hon för tidningen QX.

– Bigender står för två kön, både tjej och kille. Så jag föredrar både hon och han som pronomen. Man får blanda båda helt enkelt, sa Eden till QX. 

Läs mer: Så heter alla deltagare i "Melodifestivalen" 2023 på Instagram

Eden Alm: Ålder och bakgrund

Hur gammal är då "Mello"-aktuella Eden Alm? Hon är född den 30 december 1999 och är därmed 23 år gammal. Eden är född och uppvuxen i Röke, Skåne, men bor numera i Stockholm tillsammans med flickvännen Sara Songbird

Sara Songbird och Eden Alm

Influencern och youtube-profilen Sara Songbird och Eden har varit ett par sedan 2021. I en video på Instagram skrev Sara en lång och kärleksfull text tillägnad till Eden.

"Är så tacksam att Eden kom in i mitt liv och hjälpte mig förstå hur jag förtjänade så mycket mer än vad jag trodde", skrev influencern och fortsatte: 

"Min flickvän jag har nu är allt jag någonsin önskat".

Eden i "Idol" 2019

Eden Alm var en av deltagarna i underhållningsprogrammet "Idol" 2019. Hon sökte tillsammans med tvillingsystern Alice Alm. Eden tog sig vidare till slutaudition, innan hon senare åkte ut under kvalveckan. 

Pressbild. Foto: Annika Berglund/TV4

Eden Alm i "Melodifestivalen" 2023

Men "Idol" är inte den enda musikprogrammet som Eden tävlat i. I 2023 års "Melodifestival" ställer Eden nämligen upp med bidraget "Comfortable". Det blir artistens debut i musiktävlingen och hon startar i den andra deltävlingen. 

"Jag kan inte fatta att det är sant", skrev Eden på sin Instagram om "Mello".