Allt om Janni Delér: familj, karriär och sociala medier

- Foto: Stella Pictures.
Dela på Pinterest
Här kan du få reda på allt du velat veta om en av Sveriges största influencers – Janni Delér!

Du känner troligtvis igen Janni Delér från sociala medier som Instagram och Youtube eller så äger du kanske kläder från hennes märke C'est normal. Hon är en av Sveriges främsta influencers och har varit det i många år. 

Janni Delérs bakgrund och familj

Janni föddes fjärde april år 1990 i Stockholm. Hon är uppvuxen i Bromma och bodde där tills hon var sex år gammal, sedan flyttade familjen till Upplands Väsby därefter Lidingö när Janni började i gymnasiet. Hennes familj består av pappa Rickard, mamma Carina och hennes fyra syskon Michaela, Samuel, Philip och Isac. 

Jannis pappa Rickard är känd för sitt jet-set liv som entreprenör och förutom Delér måleri är han med och driver Jannis och Jon Olssons klädföretag C'est normal samt mäklarfirman Homerun Brokers i Marbella. Michaela Byggmark Delér är Jannis två år äldre syster och även hon är känd som influencer!

Läs mer: Trendiga frisyrer 2023 

Janni Delérs karriär

Efter gymnasiet började Janni resa runt så mycket som möjligt och bodde bland annat i London och Spanien. År 2013 började Janni blogga om sitt liv som ett sätt att kunna spara minnen av sina resor och se tillbaks på dem när hon är äldre. Hon har även bloggat mycket om mode som är ett stort intresse. 

För nio år sedan startade hon även sin egen kanal på Youtube där hon idag har cirka 395 000 prenumeranter. På Instagram har hon 1,2 miljoner följare och tillsammans med sin syster Michaela driver hon även podcasten “Two of a kind”.

Foto: Youtube.com/jannideler

Janni Delérs förhållande med Jon Olsson

Under nio års tid var Janni tillsammans med före detta skidåkaren Jon Olsson. De träffades på en festmiddag och blev ett par 2013. Tillsammans har de synts på både Jannis och Jons kanal på Youtube och sociala medier. Paret fick snabbt fans världen över som följde deras resor och lyxiga livsstil. Tillsammans startade de även klädföretaget C'est normal år 2018.

Janni och Jon gifte sig år 2018 och har bott på ställen som Marbella, Monaco och Cypern. De fick sitt första barn ihop i november 2019, sonen Leon. Några år senare kom dottern Leia under våren 2021. 

Under sommaren 2022 meddelade Janni och Jon tillsammans på Instagram att de valt att gå skilda vägar efter sina nio år tillsammans. Både ex-paret och deras följare hade inte förväntat sig att det skulle ta slut mellan dem, men de är tydliga med att vänskapen består.

Läs mer: Saker att göra när man har tråkigt

Här hittar du Janni Delér!

Du hittar Janni på Instagram under namnet @jannid och på Youtube heter hon Janni Delér. Podcasten “Two of a kind” släpper avsnitt på torsdagar och finns på plattformar som Spotify och Podcaster.