Kodjo tävlar i Let's dance 2023

Kodjo Akolor tävlar i Let's dance 2023. - Foto: Claudio Bresciani / TT, Christine Olsson/TT
Dela på Pinterest
Han har intervjuat både jurymedlemmar och deltagare från "Let's dance". Nu är det Kodjo Akolors tur att själv kasta sig in i dansen. – Att tacka ja är nästan modigare än att lämna radion, säger han.

Kodjo Akolor sade nyligen adjö till lyssnarna i "Morgonpasset", som han sänt från och till under 14 år. När han fick frågan om att vara med i "Let's dance" såg han det som ett ypperligt tillfälle att få testa något nytt.

– Det blir också som en övning, för olika danser kräver att man har en annan energi och spelar olika roller. Då blir det lite skådis light och så får jag gå in i det här med att vara en dansare med hull och hår, säger han.

Han har sett en del på "Let's dance" innan men framför allt också intervjuat tidigare deltagare i radion. Där gick programledarrollen ut på att han skulle "vara sig själv".

– Men här handlar det om att våga skaka på höfterna, studsa på fötterna och göra det med en inlevelse och ett förtroende som inte nödvändigtvis finns.

Ingen erfarenhet

Några egentliga erfarenheter från dans har Kodjo Akolor inte. Förutom att han var "grym på dansgolvet kring 2006-2007".

– Nej men jag har ingen professionell dans i ryggen. Jag ligger någonstans över "sidan dutt" på dansskalan — när man dansar i takt från sida till sida.

Han har redan börjat göra en del research. Bland annat har han lärt sig vad quick step är och även försökt kolla upp de tio vanligaste danserna. Men än så länge har han inga särskilda preferenser när det kommer till dansstil.

– Jag har ingen aning. Jag har gillat paso doble som ett ord men har ingen aning om vad dansen går ut på. Det bara låter coolt.

"Enormt nervös"

Efter att ha slutat på radion har Kodjo Akolor nu gått över till att vara programledare för realityserien "Good luck guys" i tv, där kändisar och influerare ska klara sig på en öde strand i Thailand. Han har en del andra saker på gång också, som än så länge är hemliga.

TT: Saknar du Morgonpasset?

– Både ja och nej. Jag kan sakna rutinen i sig att gå upp och ha lyssnarinteraktionen och kontakten med alla lyssnare, men samtidigt får man ta del av mig i nya medier nu. Det är också skönt att ta en break och ladda om och sätta fokus på nya mål.

Men med det kommer också en hel del nervositet.

– Så klart! Jag är enormt nervös. Det är en känsla som jag inte har behövt tampas med på flera år. Det suger i magen inför det som komma skall. Att tacka ja till det här är nästan modigare än att lämna radion.