Selena Gomez störst på Instagram – efter dramat med Hailey Bieber

Selena Gomez.
Selena Gomez är den kvinnan som har flest följare på Instagram. - Foto: STELLA Pictures/ddp/Hahn Lionel och STELLA Pictures / Splash News.
Dela på Pinterest
Selena Gomez är nu den kvinna som har flest följare på Instagram och har därmed gått om Kylie Jenner i antalet följare. Det här är anledningen enligt följarna.

Skådespelaren och artisten Selena Gomez började karriären i rampljuset redan som sjuåring, då i "Barney & friends". Hon fick sitt stora genombrott 2007, när hon spelade huvudkaraktären Alex Russo i tonårsserien "Magi på Waverly Place". Därefter gick karriären som på räls och Gomez lade även till artist på sin meritlista när hon senare även började släppa låtar som "Who say" och "Love you like a love song". 

Romansen med Justin Bieber

Selena Gomez och Justin Bieber träffades först gången när de båda var tonåringar. Några år därpå, 2011, syntes de tillsammans på röda mattan och paret avslöjade att de dejtade. Romansen verkade som en på och av relation innan de senare gjorde slut för gott 2018. 

Kort därefter friade Justin Bieber till Hailey Bieber, då Baldwin, och paret gifte sig några månader efter Justins uppbrott med Selena. 

Läs mer: Dramat mellan Selena Gomez och Hailey Bieber – här är allt vi vet

Selena Gomez drottning på Instagram

På senare år har Gomez varit verkställande producent för tv-serien "Tretton skäl varför" samt sitt sminkmärke "Rare beauty". Nu adderar hon en till sak på sin meritlista – nämligen den kvinnliga profil som har flest följare på Instagram. Hon har i skrivande stund 387 miljoner följare. 

Hon puttar därför ner tidigare Instagram-drottningen Kylie Jenner från tronen, med sina nuvarande 380 miljoner följare. Kylie har förlorat en hel del följare de senaste veckorna, en anledning sägs vara det påstådda dramat mellan Selena Gomez och Haley Bieber, där fansen tror att Kylie Jenner har ett finger med i spelet.

Foto: Instagram.

Det är inte första gången som Selena är drottning på Instagram. Men 2019 gav hon stafettpinnen till Ariana Grande. Totalt är det Cristiano Ronaldo som har flest följare på Instagram, med sina 553 miljoner följare. 

Läs mer: Ariana Grande är kvinnan med flest följare på Instagram