8 saker du ska se upp med hos din partner

8 saker du ska se upp med hos din partner - Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
Var medveten om varningssignalerna i din relation. Känner du igen dig i några punkter på listan?

Att vara i en relation kan vara underbart, men det är också viktigt att vara medveten om vad som kan utgöra en fara för din hälsa och ditt välbefinnande. Ibland kan vi fastna i en relation som inte är sund eller som till och med kan vara skadlig för oss. För att undvika detta har vi sammanställt en lista över 8 saker som du ska se upp med hos din partner.

 1. Kontroll
  Om din partner försöker kontrollera dig och din vardag kan det vara en röd flagga. Det är inte okej att din partner dikterar vad du ska göra eller inte göra, vilket kan leda till en obalans i maktförhållandet mellan er.

 2. Svartsjuka
  Att visa svartsjuka kan vara normalt, men om din partner blir våldsam eller påträngande kan det vara en indikation på ett större problem. Det är inte din uppgift att lugna din partners svartsjuka eller att behöva försvara dina handlingar hela tiden.

 3. Lögner
  Lögner kan vara skadliga för en relation, oavsett om de är stora eller små. Om din partner ljuger för dig regelbundet kan det vara svårt att bygga upp förtroende igen, vilket kan vara förödande för en relation.

 4. Förminskning 
  Om din partner förminskar dig eller dina prestationer kan det vara tecken på en större självupptagenhet. En partner som inte är stolt över dina prestationer eller som inte stöttar dig kan göra dig osäker på dig själv. 

 5. Gör narr av dig 
  Din partner ska vara stolt och prata upp dig till skyarna, det är inte härligt om din partner gör narr av dig framför andra. 

 6. Ständig kritik
  Kritik är en del av livet, men om din partner alltid kritiserar dig kan det vara ett tecken på att relationen är destruktiv. Ingen ska behöva känna sig osäker eller rädd för att bli kritiserad hela tiden. En partner ska stärka och lyfta dig, inte sänka dig och ditt självförtroende till botten. 

 7. Han vill inte träffa din familj 
  En partner som ständigt undviker att umgås med din familj och kanske till och med pratar illa om dem - då är det dags att bli orolig. 

 8. Fysiskt våld
  Fysiskt våld är aldrig okej i en relation. Ingen förtjänar att bli slagen eller misshandlad. Inte en enda gång. Om din partner någonsin utövar våld mot dig är det viktigt att söka hjälp omedelbart.

Att vara medveten om dessa 8 saker kan hjälpa dig att identifiera farliga relationer och undvika att hamna i en destruktiv relation. Ingen förtjänar att bli behandlad illa av sin partner och det är viktigt att du tar hand om dig själv och ditt välbefinnande.