Mest läst

Efter talkshow-kritiken – Bianca Ingrosso: "Skämdes jättemycket"

Bianca Ingrosso fick ta emot kritik efter den första säsongen av talkshowen "Bianca". Nu är hon aktuell med en andra säsong. Foto: Stella Pictures/Splash News, Pernilla Thelaus/Warner Bros. Discovery
Dela på Pinterest
Bianca Ingrossos pratshow är tillbaka – med halverat antal gäster, ny sändningstid och en programledare som har blivit varm i kläderna. – Jag kände att jag behövde tona ned mig. Så jag har minskat mitt kaffeintag med fyra koppar, säger hon och skrattar.

Höstens segertåg för "Bianca" i Kanal 5 avslutades med att Bianca Ingrosso själv utlovade en fortsättning till våren. Nu har produktionen flyttat till en ny studio och kommer att sändas en dag i veckan i stället för två. Men anledningen är inte att man har haft för få tittare – eller att programledaren redan har tröttnat.

– Jag sätter väldigt hög press på mig själv och vill verkligen att gästerna ska känna sig välkomnade. Det vore hemskt om någon skulle känna att jag inte var närvarande. Eftersom jag tar så stort socialt ansvar så blir fem gäster i veckan mer lagom. Det känns väldigt skönt, säger Bianca Ingrosso.

Prata om sig själv

Drygt en halv miljon tittare såg premiären av "Bianca" i mitten av oktober och programmet blev den bästa helgpremiären på 15 år för Kanal 5. Bianca Ingrosso har poängterat att hon inte är någon journalist och har samtidigt kritiserats för att prata för mycket om sig själv i intervjuerna. Men just det är ett medvetet val.

– Jag försöker vara närvarande och inte glömma bort att lyssna. Jag ska kunna gå "off script" och ha en dialog med gästen där vi får lära känna varandra, man får inte glömma det mänskliga i en talkshow. Det är därför jag är här och det är därför folk tittar på programmet, inte för att jag ska ställa de mest politiska frågorna.På den blanka svarta studioscenen är rollerna för tillfället ombytta. TT:s reporter är den som intervjuar och Ingrosso själv sitter i den krämvita intervjustolen medan flera ur teamet sitter på klappstolarna vanligtvis reserverade för studiopubliken.

– Jag är inte van att någon tittar på mig när jag blir intervjuad på det här sättet. Kolla, jag sitter som Pippi Långstrump, säger hon och och pekar på sina spetsiga klackskor som svävar ett par decimeter ovanför golvet.

Kritik mot Bianca Ingrosso efter första säsongen

Det är en självsäker Bianca Ingrosso som har gått in i 2023, med en personlighet hon beskriver som "Bibz 2.0" (Bibz är hennes smeknamn). Skillnaden mot de första stapplande stegen på pratshowscenen i höstas, kan hon själv känna, är stor.

– Jag fick cringe på mig själv för att jag var jättetaggad, gick rakt ut på scenen och skrek "Heeej!" rakt in i kameran. Men jag tror jag kände att jag behövde göra starkt intryck. Nu kan jag se att jag var alldeles för energisk och stressad i början och det fick jag också kritik för.

"Skämdes"

TT: Tog du åt dig av kritiken?

– Ja, jag skämdes jättemycket. Jag har ganska svårt för när jag själv tar mycket plats, vilket kanske låter konstigt eftersom mitt jobb är att ta mycket plats.

Går till psykolog

För att komma ned i varv och bli den bästa versionen av sig själv går Bianca Ingrosso både hos psykolog, massör och till ett medium. De två sistnämnda visar sig vara samma person.

– Hon heter Marie och masserar ut min ångest samtidigt som hon är min spådam. Du får inte ha fördomar nu, jag är öppen för sådana här saker! Det har gjort att jag känner mig mer harmonisk säger hon.

Bianca känner ingen konkurrens

"Bianca" görs, liksom Carina Bergfeldts pratshow "Bergfeldt", av tv-bolaget Monkberry. Det har lett till en del jämförelser mellan de två, något som fick Carina Bergfeldt att ryta ifrån i ett inlägg på Instagram. "Män ses som individer. Kvinnor ses som kvinnor och således måste man ställas mot varandra", skrev hon och menade att det inte hade hänt två manliga pratshowvärdar.

Bianca Ingrosso säger att hon inte upplever någon konkurrens, utan att de två programledarna brukar bolla idéer med varandra.

– Vi känner inte varandra så väl, men när de har sina redaktionsmöten så sitter vi och har våra precis bredvid. Hon har frågat mig "Vad tycker du om min gäst, vad ska jag ställa för frågor?" och jag frågar henne samma sak. Fast varför skulle hon vilja ha hjälp av mig? Det behöver hon inte, haha.