Stjärnan bröt med mamman – ingen kontakt idag: "Största såret"

Cole Sprouse och Dylan Sprouse.
Cole Sprouse talar ut om uppväxten och relationen till sin mamma. - Foto: Paul Smith/Alamy Live News och AP Photo/Peter Kramer.
Dela på Pinterest
Cole och Dylan Sprouse var bara bebisar när de började jobba in en inkomst till familjen. I podcasten "Call her daddy" berättar Cole om hur det var att växa upp i rampljuset och varför har inte längre har någon kontakt med sin mamma.

Tvillingarna Dylan och Cole Sprouse slog igenom som tvillingparet Zack och Cody i Disney-serien "Zack och Cody's ljuva hotelliv". Men skådespelarkarriären började tidigare än så, redan vid ett års ålder syntes bröderna i sin tv-debut. 

I podcasten "Call her daddy" med Alex Cooper, berättar Disney-stjärnan om varför bröderna tvingades börja jobba så tidigt. 

– Min mamma behövde en inkomst. Den finns två typer av barn i skådespelarbranschen, de som väljer att göra det och sedan arbetarklassbarn som i vårat fall, tvillingar, som är en bra arbetskraft eftersom de kan arbeta dubbelt så lång tid eftersom de kan byta av varandra, säger han i intervjun. 

Cole Sprouse om relationen till sin mamma

Men skådespelarnas föräldrar var inte helt enliga om Dylan och Coles framtid och när bröderna var tio år gamla fick deras pappa Matthew Sprouse vårdnaden om dem. 

– Vi gick igenom en lång rättegång när vi var tio år och vårdnaden fråntogs från vår mamma och gavs till vår pappa, säger han i "Call her daddy" och fortsätter: 

– Min pappa, är min bästa vän. Han är en riktigt solid kille och hade en tuff uppväxt som jag tror gjorde så att han kände igen och var empatiskt om min bror eller jag gick igenom något. 

I intervjun berättar han även att tvillingarna förlorat nästan all intjänad inkomst från deras arbete efter vårdnadstvisten, då deras mamma spenderat nästan alla pengar. Däremot är det inget som han skuldbelägger henne för. Men när Alex Cooper frågar Cole Sprouse om han fortfarande har någon kontakt med sin mamma svarade han: 

– Inte alls. Sanningen är att hon förlorade förnuftet, jag tror att det var konsekvens av beroende och mental instabilitet. Det är nog det största såret i mitt liv, men också den största drivkraften att fortsätta i den här industrin. Men jag saknar henne, jag saknar henne mycket. 

Det gör Dylan och Cole Sprouse idag

Efter det stora genombrottet i "Zack och Cody's ljuva hotelliv" utbildade Cole Sprouse inom arkeologi och efter examen deltog han vid utgrävningar och utförde labbarbete. Han återvände senare till filmbranschen och har på senare år spelat en av huvudrollerna i serien "Riverdale". 

På kärleksfronten dejtade Cole länge "Riverdale"-kollegan Lili Reinhart, paret valde att gå skilda vägar 2020. Cole Sprouse träffade sedan modellen Ari Fournier, relationen blev offentlig 2021. 

 

Dylan Spouse är sedan 2018 tillsammans med modellen Barbara Palvin. Han har utbildat sig till tv-speldesigner och har även han fortsatt en karriär framför kamerorna.