Därför känner du igen Amanda Högvik i Robinson – och relationen till Bianca Ingrosso

Amanda Högvik och Bianca Ingrosso.
Robinson-Amanda Högvik och Bianca Ingrosso gick i samma klass på gymnasiet. - Foto: TV4 och Tim Aro/TT.
Dela på Pinterest
Amanda Högvik är en av deltagarna som tävlar om en halv miljon kronor i Robinson 2023. Nu avslöjas oväntade kopplingen till Bianca Ingrosso.

Underhållningsprogrammet Robinson är tillbaka med en ny äventyrsfylld och spännande säsong. Årets upplaga programleds av veteranen Anders Lundin, som återvänder till programmet 20 år efter programledardebuten. 

En av Robinson-deltagarna som tävlar om en halv miljon kronor är 27-åriga Amanda Högvik från Stockholm. 

– Jag älskar att slängas in i nya sammanhang och se hur långt jag kan pusha mig själv. Så det här är absolut för att bevisa för mig själv att jag kan klara av det här, säger Amanda om sin medverkan i programmet.

Amanda skickades till sjukhus

Det blev en dramatiskt start på Robinson-ön, då Amanda redan första dagen kollapsade och fördes till sjukhus med läkarbåt. Där blev hon kvar över natten och fick antibiotika och dropp. 

– Med rätt medicinering kan jag åka tillbaka till lägret, säger hon och fortsätter:

– Jag får en ny chans, vilket både skrämmer mig och gör mig glad. 

Foto: TV4.

Amanda Högvik skickades senare tillbaka för att fortsätta sin medverkan i tävlingen. 

Relationen till Bianca Ingrosso

Amanda är inte helt okänd för allmänheten, hon har nämligen synts till i rutan förut. För Hänt berättar Högvik att hon dels spelat polis i en svensk skräckfilm, men också en del statistroller – däribland i en film tillsammans med Linus Wahlgren

– Jag var där en eftermiddag eller en dag. Han var jätteduktig och fokuserade på sitt så vi snackade inte så mycket, säger hon till tidningen. 

Men kopplingen till Linus Wahlgren är inte den enda relationen Amanda har med Wahlgren-släktet. Bianca Ingrosso och Amanda Högvik var klasskompisar under gymnasiet. 

"Nära kompisar i gymnasiet. Världens absolut roligaste, snällaste och bästa tjej", skrev Bianca Ingrosso i ett meddelande till Hänt.