Därför lämnade Salam Al Zerkani Robinson: "Det här är bullshit"

Salam Al Zerkani valde att hoppa av Robinson 2023. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Redan första dagen i Robinson tog äventyret slut för två deltagare. Då väljer en deltagare att hoppa av tävlingen och åka hem. Nu berättar han anledningen bakom beslutet.

Nya säsongen av Robinson har startat igång med 21 förväntansfulla deltagare som alla ska tävla om en halv miljon kronor. Redan i första avsnittet tilldelades deltagarna Alva Trané och Peter Andersson rollerna som lagledare i varsitt lag. Deras nya roller kom med ett minst sagt oväntat uppdrag. 

– Redan innan nästa solnedgång ska ni ha valt den som blir först att lämna ert lag, säger programledaren Anders Lundin

Läs mer: Ändringen i Robinson får tittarna att reagera: "Det är ju fel?"

Tvingas lämna Robinson första dagen

Elin Ambroiani från lag nord och Salam Al Zerkani från lag syd blev de utvalda deltagarna som först tvingades lämna Robinson

– Jag tycker att det är jättejobbigt och jag vill inte ta sådana här beslut. Jag känner ingen och jag vet inte vad laget vill. Det känns som att jag tar bort någons dröm, säger lagkaptenen Alva efter beslutet. 

Salam var inte nöjd över sitt öde i programmet. 

 – Det här är bullshit, jag tycker att det är fel att jag ska åka ut på det här sättet, säger han. 

Första deltagaren att lämna Robinson 2023

Men resan för de utslagna deltagarna tog inte slut där, de fick nämligen en chans att tävla sig tillbaka in i Robinson genom tävlingar i Ingenmansland. Däremot dröjer det inte längre innan Salam Al Zerkani valde att kasta in handduken och avsluta sin medverkan i programmet. 

– Jag har bestämt mig för att lämna. Jag vill inte stanna här och hoppas att kanske få komma till den andra ön för att tävla. Jag klarar inte av det, säger Salam Al Zerkani.