Hampus Hedström: Från Youtube till Let's Dance

Allt om Hampus Hedström - instagram och kul fakta
Allt om Hampus Hedström. - Foto: Karin Törnblom/TT
Dela på Pinterest
Här kan du läsa om allt du velat veta om Let's Dance-aktuella komikern Hampus Hedström.

Hampus Hedström har under många år förgyllt svenska folket med sina parodier och sin humor på både Youtube och i TV-rutan. I år är komikern aktuell i Let's Dance tillsammans med dansaren Ines

Men det finns kanske mycket du inte vet om Hampus? Vem är hans flickvän, och vart kommer han ifrån? Då har du kommit rätt, för vi har svaren!

Hampus Hedström – bakgrund och familj

Hampus Hedström föddes 5 december år 1996 i Sunne i Värmland. Hans fullständiga namna är Jan Erik Hampus Hedström och har vuxit tillsammans med sin mamma, pappa och yngre bror. 

Hampus är 173cm lång.

Hur blev Hampus Hedström känd?

År 2014 i januari startade Hampus en Youtubekanal och redan i juli 2017 hade den nått 200 000 prenumeranter. På kanalen publicerade han humorvideos som bestod av parodier, satir och skämt. Kanalen är aktiv än idag och han skämtar ännu om allt mellan himmel och jord, men gör också andra typer av videos. Hampus kanal är signad till Youtube-nätverket Splay.

Som ung hade han en trollerikarriär där han trollade på afterski, vattenland och företagsevent men bytte ut trollerikarriären till en komikerkarriär på YouTube.

Hampus Hedströms programledarkarriär

Tillsammans med Nour El Refai ledde Hampus Guldtuben 2017, galan som uppmärksammade svenska influencers. Därefter var han programledare för galan Kids' Choice Awards på Nickelodeon i Los Angeles och sedan gjorde han tillsammans med Youtube-kollegan Felicia Bergström "Höj volymen", där de intervjuade kända svenska artister signade till Warner Music. 

Hampus Hedström – stand up, Mumbo Jumbo och podcast

År 2015 gjorde Hampus stand up-debut i Kristoffer Appelquists "Bungy Comedy". Där kom han till final och har sedan dess uppträtt på kända stand up-klubbar som Norra Brunn, Hemma hos Appelquist och Maffia Comedy. Hampus har även gästspelat i humorprogramet Mumbo Jumbo som leds av komikern Daniel Norborg och går på TV4.

Hampus startade i augusti 2017 en podcast tillsammans med komikerkollegan Keyyo som heter ”Frågar åt en kompis”. Tillsammans diskuterar de olika tabubelagda ämnen som de har fått från lyssnare.

Är Hampus Hedström singel?

Sedan lång tid har Hampus varit i ett förhållande med sin flickvän som han ännu inte har gått ut med namnet på. Det vi vet är att de bor tillsammans i en lägenhet i Johanneshov, Stockholm. Resten av kärlekslivet håller han privat.

Hampus Hedström medverkar i Let's Dance 2023

För några veckor sedan släppte Hampus den roliga nyheten att han deltar i årets Let's Dance. Ihop med dansaren Ines Maria Ștefănescu ska han ta sig fram på dansgolvet och kämpa för vinsten.

Vad heter Hampus Hedström på sociala medier?

På Instagram hittar du Hampus under namnet @hampushedstrom och på Youtube heter han sitt för- och efternamn.