Tittarna protesterar efter beskedet: "Vill ha kvar Bäst i test i SVT"

David Sundin och Babben Larsson i Bäst i test.
Bäst i test byter tv-kanal – då rasar tittarna. Pressbild och arkivbild. - Foto: Oliver Martin Henriquez /Baluba och Tim Aro/TT.
Dela på Pinterest
Underhållningsprogrammet Bäst i test tackar för sig i SVT och byter till en reklamfinansierad tv-kanal. Beslutet kritiseras av hängivna tittare.

Fredagen den 24 mars kom beskedet att succéprogrammet Bäst i test gjort sitt i SVT. Priset för rättigheterna hade nämligen blivit så pass höga att public service-kanalen inte längre hade råd att behålla det. Istället kommer TV4 att ta över lekprogrammet, något som upprör tittarna. 

Följer Babben och David med till TV4?

Många oroliga tittare undrade om kanalbytet även innebar att programledarna Babben Larsson och David Sundin byts ut. Men på Instagram kunde Bäst i tests huvuddomare, Babben, lugna tittarna med att duon följer med till TV4. 

"Vi fortsätter nästa år med i en ny kanal. Jag lovar att ni kommer att känna igen både mig, David och innehållet", skrev hon. 

Tittarna rasar till beslutet om Bäst i test

Efter beskedet att Bäst i test flyttar över till reklamfinansierade TV4, strömmade det in kommentarer på SVT:s Instagramkonto från missnöjda tittare. Många var kritiska till att formatet numera kommer innehålla reklampauser och andra sörjde att programmet inte längre kommer vara en del av SVT. 

"Nej!! Vill ha Bäst i test kvar i SVT!!"

"Flytten till TV4, kommer tyvärr vara slutet för detta roliga koncept. Låt oss få valuta för våra licens-/skattepengar och behåll rättigheterna."

"Sämsta nyheten någonsin att SVT inte kan fortsätta med BIT (Bäst i test)!!!"

"Gud vad tråkigt att höra att TV4 tar över Bäst i test kommer bara bli reklam och knappt några tester."

"Så synd att det flyttas till TV4, dessa reklamavbrott hela tiden. Lär ju bli färre tester i varje program."

Kanalen själva skrev: 

"Bäst i test lämnar SVT – tack för allt!"